Publicerat 10 december, 2013

De kommer driva nya hotelleti Haparandas handelscentrum

Quality Hotel Barents kommer Haparandas nya hotell att heta. Nu är det alltså klart att det blir Quality som kommer att byggas i den stora handelsplatsen. – Haparanda har blivit den stora handelsplatsen i Barentsområdet och intresset ökar inte minst från Ryssland och Norge. Det är en utveckling som jag gillar och det har därför […]

Quality Hotel Barents kommer Haparandas nya hotell att heta. Nu är det alltså klart att det blir Quality som kommer att byggas i den stora handelsplatsen.

[ Annons ]

– Haparanda har blivit den stora handelsplatsen i Barentsområdet och intresset ökar inte minst från Ryssland och Norge. Det är en utveckling som jag gillar och det har därför varit självklart för mig att etablera ett Quality Hotel i Haparanda. Jag är övertygad om att vårt nya hotell kommer bidra till att öka stadens attraktionskraft ytterligare, säger Petter Stordalen ägare och styrelseordförande för Nordic Choice Hotels.

Hotellet som invigs i september 2016 får 208 rum, en restaurang på  1000 kvadratmeter med fokus på lokala råvaror och den matkultur som regionen bjuder på men med inslag från övriga världen. I byggnaden kommer också en konferensavdelning på 1400 kvadratmeter för möten allt från 2 personer till 500 personer.
– Vi kommer ha regionens största och bästa spa. Ett gränslöst spa med allt från de senaste behandlingarna till inom- och utomhuspooler. Naturligtvis kommer vi också ha ett modernt gym och Barentsregionens fräschaste bastu, säger projektledaren David Lehto.

Hotellbyggnaden är ritad av arkitektbyrån Wester+Elsner. Inspirationen när hotellet ritades var från den nära relationen som finns mellan städerna Haparanda och Tornio.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]