[ Annons ]

Akustisk styrning av garagebelysningen och energialstrande solavskärmning. Västsveriges smartaste fastighet finns i Lilla Bommen och har nu belönats med en utmärkelse.
Publicerat 4 september, 2015

Deras fastighet är smartast i Västsverige

Akustisk styrning av garagebelysningen och energialstrande solavskärmning. Västsveriges smartaste fastighet finns i Lilla Bommen och har nu belönats med en utmärkelse.

Under Fastighetsmässan som tog plats i Göteborg tidigare i veckan korades en vinnare i tävlingen Västsveriges smartaste fastighet. Vinnaren är Platzers kontorsfastighet Gullbergsvass 5:26, mer känd som Tennet, på Lilla Bommen i Göteborg.

[ Annons ]

I juryn satt representanter från Fastighetsmässan, Fastighetsägarna och KNX Sweden.

Vi på Platzer är mycket glada och stolta för att vår smarta fastighet Tennet vann, kommenterar Platzers marknadschef Kristina Arelis.

Tillsammans med vår hyresgäster ser vi fram emot att fortsätta resan mot ett hållbart samhälle.

Några exempel på den smarta teknik som finns installerad i byggnaden är akustisk styrning av belysningen i garaget tillsammans med dagsljuskompenserad belysning i ljusgården. I fastighetens ljusgård finns solavskärmning som samtidigt är elgenererande solceller. Ungefär 25 000 kWh blir det på ett år.

Fastigheten är sedan 2014 certifierad enligt högsta miljöklassningen ”Platinum” enligt LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). LEED är idag det miljöcertifieringssystem för byggnader som har störst spridning i världen. Vid certifieringen bedömdes bland annat närmiljö, vattenanvändning, energianvändning, material, inomhusklimat, innovation i projektet och regionala hänsynstaganden.

I sitt tävlingsbidrag slår Platzer även ett slag för individens möjlighet att påverka både samhället i stort och för sig själv i smått genom att uppmuntra till att ta trappan istället för hissen, bussen eller cykeln istället för bilen.

Fakta/ Tennet

Fastighet: Gullbergsvass 5:26

Adress: Kilsgatan 4

Kommun: Göteborg

Område: Gullbergsvass/Lilla Bommen

Yta: 16 735 m²

Fastighetstyp: Kontor

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]