Seb har Sveriges snyggaste kontor 2017 enligt tävlingen som arrangerades av Lokalnytt, tillsammans med Fastighetssverige.
Publicerat 10 november, 2017

De har Sveriges snyggaste kontor 2017

SEB vann omröstningen i tävlingen Sveriges snyggaste kontor 2017. Deras nybyggda kontorshus i Arenastaden i Solna, designat av arktiektbyrån Wingårdhs, vann bland totalt 86 bidrag.

SEB tog emot priset på Stora kontorsdagen under torsdagen och det var sjunde gången priset delades ut av Lokalnytt och Fastighetssverige. Viveka Hirdman-Ryrberg, kommunikationsdirektör på SEB och Sara Helder, inredningsarkitekt på Wingårdhs var på plats och tog emot priset.

[ Annons ]

– Det här betyder jättemycket för oss. Vårt nya kontor har verkligen blivit den samlingsplats vi ville ha, medarbetarna kommer till jobbet med ett leende på läpparna. Vi har investerat mycket i det här projektet och det här priset är ytterligare ett bevis på att vi har satsat rätt, säger Viveka Hirdman-Ryrberg.

Wingårdhs ritade inredningen till de tre huskroppar som huset består av. Byggnaderna rymmer fyra atrier med varsin specifik funktion. Ett uppmuntrar till spontana möten, det andra till flexibla sammankomster, det tredje har en vardagsrumskaraktär och det fjärde ska vara ett öppet alternativ till den egna arbetsplatsen. Byggnaderna har drygt 600 mötesrum där det största rymmer 200 åhörare. Byggnaderna fokuserar på ljus och öppenhet.

– Det här är det största inredningsuppdraget vi har haft hittills, kanske det största vi någonsin kommer att göra. Det har blivit jättebra, mycket tack vare ett gott samarbete med SEB, Fabege och många andra, säger Sara Helder.

Kontorshuset ägs av Fabege och ska rymma totalt 4500 anställda. Idag har 2500 personer kontoret som sin arbetsplats och resterande anställda ansluter till våren. Kontorsytan är 72 200 kvadratmeter.

Priset bestod av att ett konstverk nu får hänga vid kontoret under ett års tid. Priset tillhandahålls av Castellum och har ett värde på en halv miljon kronor.

Bland övriga finalister fanns Important Looking Pirates, ett postproduktionsbolag vars kontor ritats av How arkitekter och fotbollsklubben Malmö FF, vars huvudkontor vid Swedbank Stadion i Malmö projektletts av Rumrum.

Bilder på det vinnande bidraget

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]