[ Annons ]

Foto: Riksbyggen
Publicerat 12 november, 2020

De erbjuder digitala överlåtelser och boendenära tjänster

Riksbyggen breddar sitt erbjudande av digitala överlåtelser av bostadsrätter. Ett nybildat företag ska erbjuda både digitala överlåtelser och boendenära tjänster till alla. 

Varje år sker ungefär 100 000 överlåtelser i Sverige. Med en digital överlåtelsetjänst kan man spara mängder av kuvert gällande överlåtelser. Riksbyggens beräknar att runt 50 000 kuvert kanersättas av den digitala tjänsten årligen. Därför har Riksbyggens fastighetsförvaltning bildat ett nytt företag som ska erbjuda digitala överlåtelser för alla som vill använda tjänsten. 

– Intresset för vår tjänst digitala överlåtelser har varit väldigt stort sedan vi lanserade den under 2019. Vi tar nu ett steg vidare där vi förutom de överlåtelser vi själva hanterar även kommer att erbjuda lösningen till alla som vill använda tjänsten, säger Eric Stuart, affärsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning.

[ Annons ]

Därutöver kommer man erbjuda boendenära tjänster som städning, flytthjälp, installationer och hjälp med teknik. Den digitala tjänsten kan hanteras både via dator och genom en app i mobilen. – Digitalisering och hållbarhet går hand i hand. Det är väldigt roligt att vi med det nya företaget kan vara med och bidra till en ökad digitalisering i hela branschen och inte bara i Riksbyggens verksamhet, säger Johanna Frelin, vd Riksbyggen.
Tjänsten för digitala överlåtelser har utvecklats i ett nära samarbete mellan Riksbyggens fastighetsförvaltning och enhet för digital affärsutveckling.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]