[ Annons ]

Mats Bergendahl, ny projektchef, RE: Liljeholmen
Publicerat 21 februari, 2022

De byter jobb i fastighetsbranschen

Mats Bergendahl, ny projektchef för RE: Liljeholmen, som ska lyfta stadsdelen till nya höjder.  Här hittar du också listan över vilka som bytt jobb i fastighetsbranschen.

”VI VILL GÖRA LILJEHOLMEN TILL EN MER INSPIRERANDE PLATS”

Mats Bergendahl är ny projektchef för Citycons stadsomvandlingsprojekt RE: Liljeholmen. Han kommer närmast från en roll som affärschef inom NCC och har tidigare också arbetat på Sweco.

[ Annons ]

Vad är det som lockar mest med nya jobbet?

Liljeholmen är en plats som jag verkligen gillar och det som lockar mig är utvecklingen av den platsen i en riktning som är spännande och som jag tror kommer höja Liljeholmen som plats, säger Mats Bergendahl.

På vilket sätt ska du och dina kollegor förändra Liljeholmen?

Vi vill förflytta Liljeholmen från en funktionell plats till en mer inspirerande plats och öka diversifieringen i området genom att tillföra kontor och hotell och samtidigt knyta ihop området genom att knyta ihop Trekanten och parken med Liljeholmstorget och den nya entrén mot Nybohov.

Vad blir största utmaningen?

Målbilden ”att skapa Stockholms mest inspirerande plats för urbana människor” är en väldigt inspirerande utmaning i sig. Annars är förtätningen och utvecklingen av området samtidigt som vi vill behålla det som är bra och välfungerande idag en utmaning.


NYA PÅ JOBBET

Lena Rönnbäck

Alecta Fastigheter rekryterar Lena Rönnbäck som CFO. Hon tillträder 1 maj och kommer även ingå i ledningsgruppen. Idag arbetar Lena Rönnbäck i motsvarande roll på Skandia Fastigheter.

Ylva Åborg

Den 1 februari börjar arkitekt Ylva Åborg som kontorschef på FOJAB i Stockholm och kommrt att ingå i företagsledningen. Ylva Åborg kommer närmast från LINK Arkitekter där hon varit biträdande regionchef och gruppchef.

Alexandra Laurén tillträder rollen som affärsenhetschef för Bonava Sverige och medlem av koncernledningen i augusti 2022. Alexandra Laurén kommer närmast från en roll som Vice VD i Skanska Sverige.

Anna Wenner tillträder rollen som SVP Brand and Culture och medlem av koncernledningen, med ansvar för hållbarhet, HR, marknad, försäljning och kommunikation. Anna Wenner kommer närmast från en roll som HR chef på Skanska Sverige

Hedvig Wallander, chefsjurist på Bonava, tar plats i koncernledningen. Hedvig Wallander har en lång erfarenhet som chefsjurist på Bonava Sverige.

Henrik Andersson

Smidmek, som levererar och monterar prefabricerade betong- och stålstommar, rekryterar Henrik Andersson, som en del av expansionen i väst. Han klev in som ny avdelningschef från och med 1 februari. Närmast kommer Henrik Andersson från Contiga.

Petra Lundh

Petra Lundh är ny press- och opinionschef på Hyresgästföreningen. Hon kommer närmast från en tjänst som kommunikationsstrateg på Hyresgästföreningens förbundskontor. 

Atrium Ljungberg har rekryterat Kicki Grönlund till tjänsten som ny Leasing Manager i Göteborg. Kicki kommer närmast från en liknande roll på Kungsleden.

Lovisa Andersson

Colliers har utsett Lovisa Andersson till Head of Tenant Representation & Enterprise Clients. Lovisa, som under 2021 rekryterades till Colliers som Director Agency, har bred erfarenhet från fastighetsbranschen bl.a från JLL.

Robin Hjelm ny Asset Manager på Swedish Airport Infrastructure. Han kommer närmast från Stockholmshem, som chef för enheten Specialförvaltning.

Tony Rangemo

Tony Rangemo har nyligen tillträtt sin tjänst som säljare/kalkyl på Firesafe Sverige AB i region Öst, Stockholm och kommer att arbeta bland annat med projekt och offerter inom byggnadstekniskt brandskydd.  Han kommer närmast från Täby Brandskyddsteknik.

Michael Halbherr

Michael Halbherr har utsetts till ordförande för ABB E-mobility Holding AG, som arbetar med laddningslösningar för elfordon. Han är för närvarande grundare, investerare och styrelseledamot i flera nystartade teknologiföretag, samt styrelseledamot i Vontobel Holding och Zurich Insurance Group of Switzerland

Anna-Lena Beckman är ny HR-chef för OBOS i Sverige, där OBOS Sverige. Anna-Lena Beckman kommer närmast från rollen som HR Business Partner på OBOS Nya Hem och OBOS Kärnhem.

Jonas Dahl är sedan 1 februari ny vd för Bornstein Lyckefors Arkitekter. Han kommer närmast från Statement Public Affairs.

Alexandra Göransson

Alexandra Göransson är ny digitaliseringschef hos Rikshem. Hon har en bakgrund från digital affärsutveckling hos OBOS.

Mattias Lundström

John Mattson rekryterar Mattias Lundström till ny CFO. Han kommer närmast från ICA Properties och börjar nya jobbet senast augusti i år.

Malin Lindhe blir ny vd för protek projektsstyrning i Göteborg. Hon kommer närmast från Skandia Fastigheter, där hon varit projektchef.

Svefa Corporate Solutions har anställt seniorkonsulterna Petter Gustafsson och Lena Gustafsson, som en del i satsningen på västsvenska marknaden. De kommer närmast från egen verksamhet. Innan dess har Petter Gustafsson arbetat på Sweco och Lena Gustafsson på Protec.


Har du fått nytt jobb eller har ditt företag nyanställt? Skicka ett mail till nyttjobb@fastighetstidningen.se och uppge namn på den nyanställda, titel och vad personen närmast kommer ifrån för tjänst samt när denne ska börja på nya jobbet. Bifoga gärna foto.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]