[ Annons ]

Foto:
Publicerat 13 april, 2022

De byter jobb i fastighetsbranschen

Många byter jobb eller åtar sig nya uppdrag i branschen. Möt Dan T. Sehlberg, som är ny rådgivare för Seniorvärlden och tycker till om boendemiljöer för äldre.

”FÄRG, ARKITEKTUR OCH BELYSNING KAN MINSKA FALLRISKEN”  

[ Annons ]

Dan T. Sehlberg är vd för Selhall, som utvecklar och förvaltar omsorgsfastigheter. Han är också ny rådgivare för branschnätverket Seniorvärldens Advisory Board, som är ett rådgivande organ till styrelsen och är viktigt för organisationens utveckling. En viktig fråga är till exempel att skapa goda boendemiljöer för äldre.  

Vad kan du som vd på Selhall bidra med som rådgivare?

Sehlhall startar byggnation av cirka fjorton nya omsorgsfastigheter per år, varav i snitt fyra är äldreboenden, så vi vet vad som fungerar och vad som inte fungerar. Kunskapen om åldrande, demensvård, alzheimer och socialt välmående utvecklas hela tiden liksom nya innovationer inom till exempel materialval och välfärdsteknologi, säger Dan T Sehlberg.

Vad är viktigt att tänka på i bostäder för äldre? 

Allt utgår från de människor som skall leva och verka i fastigheten för att skapa en trygg och inspirerande boende och arbetsmiljö. Den egna och den gemensamma boendemiljön och utomhusmiljön måste samspela för ett optimalt resultat, liksom värdeskapande arkitektur och tillämpning av välfärdsteknologi.  

Kan du ge ett konkret exempel?

Benbrott är ett problem inom äldreomsorgen. Här kan färgval, arkitektur och belysning samverka för att minimera risken för att ett fall. Om det ändå sker kan falldämpande golv bidra till att risken för benbrott minskar. Rörelsedetektorer, baserad på artificiell intelligens, kan upptäcka fallet och larma om hjälp. När arkitektur, materialval, välfärdsteknologi och handhavande samverkar blir resultatet mycket lyckosamt.


NYA PÅ JOBBET

Magnus Dahlström

Magnus Dahlström är ny affärschef på Tyréns med ansvar för infrastrukturverksamheten i Mellansverige. Magnus är i grunden trafik- och samhällsplanerare och har under 25 års tid varit verksam som VD, uppdragschef, affärsutvecklare och affärsområdeschef.

Andreas Kupenberg

Andreas Kupenberg har utsetts till direktör för Teknik & Service på Akademiska Hus. Han har mångårig erfarenhet av ledande befattningar inom facility management och kommer närmast från tjänsten som Contract Director på Coor Service Management.

Elin Sönnerdahl

Elin Sönnerdahl är ny chefsjurist för HSB Malmö och efterträder Niklas Olsson. Elin Sönnerdahl har även tidigare varit verksam inom HSB, som ledamotsansvarig med samordningsansvar för HSB-ledamöterna och stämmoordförandepoolen.

Annie Nyblom

Catena rekryterar och förstärker ledningsgruppen. Den nya affärs- och fastighetschefen Johan Franzén, blir även medlem i bolagets ledningsgrupp. Han kommer närmast från en roll som Affärsområdeschef Industri/Logistik på fastighetsbolaget Platzer, men har tidigare även varit chef för regionerna Göteborg och Jönköping på Catena.  Även bolagets marknads- och kommunikationschef Annie Nyblom, som har varit anställd i Catena sedan 2018, tar plats i ledningsgruppen. Ledningsförändringarna verkställs i augusti 2022.

Louise Hallqvist har utsetts till Senior Vice President Skanska Financial Services på Skanska AB. Hon tillträder sin nya roll den 1 juni 2022. Hon har över 15 års erfarenhet från Skanska, där hon haft olika roller kopplat till ekonomi och finans. Hon kommer närmast från positionen som CFO i Skanska Sverige.

Therese Tegner har utsetts till Executive Vice President Human Resources på Skanska. Therese tillträder sin nya roll den 1 april och blir samtidigt medlem av Skanskas koncernledning. Therese kommer närmast från positionen som Senior Vice President Skanska Financial Services på Skanska.

Cushman & Wakefield förstärker bolaget genom att rekrytera tre personer till affärsområde Tenant Representation. Alexander Rosenholm ansluter som consultant och kommer tidigare från studier på KTH. Astrid Lundman ansluter som consultant och har tidigare arbetat på Datscha och Newsec. Natalia Ben Jemia ansluter som associate och har 9 års erfarenhet inom lokaluthyrning från Klövern (numera Corem) samt erfarenhet från CBRE.

Daniel Toftskär

Den 1 augusti tillträder Daniel Toftskär som ny försäljningschef för Riksbyggens affärsområde Fastighetsförvaltningen. Daniel kommer närmast från rollen som marknadsområdeschef inom Riksbyggens fastighetsförvaltning i Sydost.

Stefan Paulsson är utsedd till tillförordnad VD för K-Prefab AB, som är ett dotterbolag till K-Fast Holding AB (”K-Fastigheter”).  Kaj Grönvall, VD på K-Prefab AB, har till följd av en ögonsjukdom tvingats ta timeout från sitt uppdrag resten av året, men kommer under denna period att arbeta deltid som senior advisor inom K-Fastkoncernen.


Har du fått nytt jobb eller har ditt företag nyanställt? Skicka ett mail till nyttjobb@fastighetstidningen.se och uppge namn på den nyanställda, titel och vad personen närmast kommer ifrån för tjänst samt när denne ska börja på nya jobbet. Bifoga gärna foto.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]