[ Annons ]

Karin Belander är ny affärsutvecklare på Storstaden Bostad.
Publicerat 29 mars, 2022

De byter jobb i fastighetsbranschen

Karin Belander, ny affärsutvecklare på Storstaden Bostad, ska utöka Storstadens projektportfölj. Hon är en av alla dem som bytt jobb nyligen. Missa inte hela listan.

”DET SKA VARA ENKELT ATT KÖPA, FLYTTA IN OCH BO”

Karin Belander är ny affärsutvecklare på Storstaden Bostad, som har över 1000 bostäder i byggrättsportföljen. Hon kommer närmast från Svefa, där hon varit senior konsult inom marknadsanalys och strategisk rådgivning.  

[ Annons ]

Vad blir din viktigaste uppgift på Storstaden Bostad?

Min roll på Storstaden Bostad är relativt bred, men sammanfattningsvis blir min viktigaste uppgift att planera för och driva arbetet framåt i våra bostadsprojekt, från affärsutvecklingsskede till projektutveckling, marknadsföring och försäljning, säger Karin Belander.

Du ska bland annat utöka Storstaden Bostads projektportfölj. Hur?

Bland annat genom deltagande i markanvisningstävlingar, där jag är med och tar ansvar för projektledning och framtagande av strategi och konceptidé – vilket innebär att jag får en viktig roll i att Storstaden Bostad bidrar med förslag som har goda chanser att vinna. Utöver det kommer jag exempelvis arbeta med bedömning av potentialen för nya affärsmöjligheter.  

Ni ska utmana branschen i att tänka nytt och sätta de boende i fokus. Hur ska ni skapa trivsel för dem?

Det ska vara enkelt att både köpa, flytta in och bo i en bostad utvecklad av Storstaden. Vi erbjuder exempelvis kostnadsfri flytthjälp, hantverkartimme vid inflyttning, personlig inflyttningskoordinator och nyckellöst hus. Med Storstadengruppens innovationsbolag Abentor Innovation i koncernen kan vi ligga i teknisk framkant och skapa bättre boupplevelser för våra kunder.


NYA PÅ JOBBET

Hanna Wallstedt

Sweco Sverige rekryterar Hanna Wallstedt som ny HR-chef med ansvar för den fortsatta strategiska utvecklingen där bland annat kompetensförsörjning står i fokus. Hon kommer närmast från Arla Foods och rollen som HR-direktör Sverige.

Cecilia Löwgren

Cecilia Löwgren är ny CFO på ROC Properties. Rekryteringen är tänkt att bidra till att stärka bolagets tillväxtstrategi med målet att introducera ROC Properties på börsen. Hon har tidigare arbetat med fastigheter och ekonomisk förvaltning på Newsec Property Asset Management och även arbetat femton år på som auktoriserad revisor på revisionsbyrån PwC.

Svefa rekryterar Susanna Stenfelt som seniorkonsult inom det nya teamet för strategisk stadsutveckling, som skapats för att möta den ökande efterfrågan på tjänster och rådgivning inom området.  Hon kommer närmast från en tjänst som planarkitekt på Stockholms stadsbyggnadskontor.

Jonas Jönehall

Jonas Jönehall blir ny vd och koncernchef för Wästbygg Gruppen. Han har varit vice koncernchef i Wästbygg Gruppen sedan 2018 och CFO sedan 2016. Innan dess arbetade han som transaktionschef i bolaget.  Han efterträder Jörgen Andersson, som blir kvar i bolaget bland annat som styrelseledamot och i en roll med fokus på investeringar och tillväxt.

Engelbrekt Utveckling rekryterar två nya projektutvecklare, Jessica Helldén och Kajsa Nydal. Jessica Helldén kommer arbeta med projektutveckling och driva Engelbrekts arbete med utveckling inom ramen för hållbarhetsfrågor. Hon kommer närmast från rollen som konsult inom samhällsutveckling på WSP Advisory. Kajsa Nydal kommer ha en roll med inriktning på entreprenadjuridik och upphandling. Hon kommer närmast från Trafikverket, där hon arbetat som projektingenjör.

Svefa rekryterar Erik Memmi och Daniel Bergqvist till Värdering & Analys i Göteborg, som en del av Svefas strategiska satsning på Göteborg. Erik Memmi kommer närmast från en tjänst på Falkenbergs kommun, medan Daniel Bergqvist tidigare arbetade som fastighetsvärderare på Göteborgs Stad.

Lena Fagerland

Svenska Hus rekryterar Lena Fagerland som uthyrare till Göteborg. Lena har mångårig erfarenhet av fastighetsbranschen från både mäkleri, uthyrning och förvaltning. Lena kommer närmast från Platzer Fastigheter där hon arbetat som kommersiell förvaltare.

Styrelsen i Quick Office har utsett Pernilla Ytterbring till ny VD. Hon efterträder bolagets grundare Niklas Lénart. Hon har tidigare haft olika ledande positioner inom hotellnäringen både i Sverige och utomlands och har nyligen flyttat hem från Nederländerna, där hon jobbat med etablering av en franchiseorganisation inom Marriott International.

Sonja Ståhl

Rikshem har rekryterat Sonja Ståhl som fastighetschef i Helsingborg. Sonja kommer närmast från Willhem och tillträder sin tjänst på Rikshem i början av juni.

Anna-Maria Watz är ny styrelseordförande och Maria Hedlund ny vd på miljökonsultbolaget EnviroPlanning. Anna-Maria Watz har en bakgrund inom varumärkesutveckling och tjänstedesign samt bank och finanssektorn. Maria Hedlund har en bakgrund från både industrin och konsultbranschen och har bland annat varit vd under fem år på Prifloat Consulting AB.

Styrelsen för Hifab Group har utsett Nicke Rydgren som ny VD för Hifab. Han kommer närmast från det börsnoterade bolaget Projektengagemang Sweden AB (PE Teknik & Arkitektur) där han verkat sedan 2017, nu senast som chief operating officer i koncernledningen. Han har en bakgrund som managementkonsult och har tidigare varit affärsområdeschef på data- och analysföretaget Bisnode.

Ulf Sandegren går in som interim CFO för Hifab och ersätter Robert Johansson, som valt att lämna sin roll. Avtal fortlöper fram till 28 februari 2023. Ulf Sandegren har en mångårig erfarenhet som CFO på bland annat Cap Gemini Sverige AB och Bankgirot AB och kommer närmast från Metria AB där han verkat sedan 2017

Gatun Arkitekter anställt fem arkitekter och ingenjörer: Byggnadsingenjör Carolina Nilsson, som kommer att arbeta med ett villaprojekt på Resarö samt med ett nytt stadskvarter i Barkarby, Stockholm. Elif Ekim-Olsen, som närmast kommer från Sweco, kommer att arbeta med projektet Sthlm 05 i Hammarby Sjöstad. Helena Cervin-Ellqvist, som har studerat arkitektur på Umeå arkitekthögskola och har en masterexamen med hållbar inriktning från Chalmers, kommer att arbeta med Bahnhofs nya serverhallar. Jakob Sjöberg, som har studerat arkitektur vid Lunds Tekniska Högskola, kommer att arbeta med Europeiska Motor i Täby samt med nya Danderyd Centrum. Arkitekt och byggnadsingenjör Pantea Peighami kommer att arbeta med Ställverkets fasader i Hammarby Sjöstad.

Josefin Larsson

Tengbom stärker sin position inom byggnadsvård genom att rekrytera arkitekt Josefin Larsson som affärsutvecklare. Josefin Larsson kommer senast från Wingårdhs där hon varit uppdragsansvarig arkitekt för ombyggnationen och husarkitekt för Nationalmuseum.

Susann Sandberg

Susann Sandberg har anställts som Head of Human Resources med plats i ledningsgruppen på Revelop. Hon kommer närmast UBS, där hon var HR-chef Norden.

Filip Bodin

Filip Bodin, som närmast kommer från Colliers, har anställts som Investment Analyst på Revelop.

Jesper Lund

I slutet av maj tillträder Jesper Lund som Project Manager på Revelop. Jesper kommer närmast från Aurora Construction Consultancy.

Erik Hollander blir ny Investment Controller på Revelop. Han arbetade tidigare på Niam.

Mattias Kvist

Mattias Kvist har utsetts till VD för Svensk Husproduktion Projekt. Han blir därmed ansvarig för dotterbolaget till Svensk Husproduktion, som omfattar koncernens affärssegment för projektutveckling och B2B-försäljning. Han var tidigare entreprenadchef på Svensk Husproduktion.

Annika Hallborg

HSB Malmö rekryterar Annika Hallborg till rollen som ny chef för avdelningen Markskötsel. Annika kommer närmast från rollen som arbetsledare inom grönyteskötsel i Malmös parker.

Maria André Ahlgren

Maria André Ahlgren har utsetts till ny HR-chef på Rikshem. Hon kommer att ingå i ledningsgruppen. Maria kommer senast från egen verksamhet, men har tidigare bland annat varit HR-chef på Coor Service Management.

Helena Svernling

Byggelement förstärker organisationen med Helena Svernling, som blir ny KMA-samordnare (kvalitet, miljö och arbetsmiljö). Helena har senaste åren haft rollen som processledare och arbetsmiljöingenjör inom företagshälsovården.


Har du fått nytt jobb eller har ditt företag nyanställt? Skicka ett mail till nyttjobb@fastighetstidningen.se och uppge namn på den nyanställda, titel och vad personen närmast kommer ifrån för tjänst samt när denne ska börja på nya jobbet. Bifoga gärna foto.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]