[ Annons ]

Bild: Magnolia Bostad.
Publicerat 27 januari, 2021

De bygger tillsammans i Skellefteå

Derome och Magnolia Bostad fortsätter sitt samarbete. Den här gången rör det sig om 300 bostäder i det nya området Västra Erikslid i Skellefteå. 

Skellefteå har haft en stor tillväxt under de senaste åren. Bland annat utsågs staden till Årets trästad 2020, och sedan tidigare är företagets Northvolts fabriksbygge i full gång. Med sina 3 000 nya arbetstillfällen ökar så klart efterfrågan på fler bostäder, och 300 av dem kommer alltså Derome och Magnolia Bostad stå för.

Det nya området Västra Erikslid ligger naturnära och på cykelavstånd från stadens centrum. Byggstart är satt till våren 2021.

[ Annons ]

– Med det här projektets om 300 bostäder är vi med och bidrar till att Skellefteå växer, säger Anders Jonsåker, divisionschef inom Derome. Bostäderna byggs industriellt och i trä vilket innebär att de produceras i en torr, varm och kontrollerad miljö, som ger hög kvalitet och passar extra bra för det norrländska klimatet.

Derome har ett sedan tidigare ett samarbete med Magnolia Bostad, bland annat genom en avsiktsförklaring som handlar om 600–800 bostäder per år.  

– Vårt samarbete med Magnolia Bostad fungerar mycket bra och vi har bred geografisk spridning på våra projekt, det är tillfredsställande att vi tillsammans är med och bygger hela Sverige med hållbara bostäder i trä, säger Ted Mellin, affärschef inom Derome.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]