Bild: Krook & Tjäder
Publicerat 7 januari, 2019

De bygger nytt hotell i Sundsvall

Det blir Serneke som bygger Nordic choices nya hotell i Sundsvall, sedan ett avtal om totalentreprenad har tecknats med Diös.

Byggstart för det nya hotellet är planerad till våren 2019 och beräknas vara färdigt om cirka två år. Ordervärdet på omkring 350 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2018.

[ Annons ]

– Vi ser fram emot att få vara del av den stora satsning som vår uppdragsgivare gör i Sundsvall och gläds åt vårt första uppdrag i staden. Projektet sker i god samverkan med Diös och engagemanget är stort för att leverera ny hotellkapacitet till Sundsvall, säger Fredrik Elmgren, regionchef på Serneke Bygg Öst.

Nordic choice riverside är hotellkedjans tredje i staden och beläget på en plats som länge varit eftersatt i Sundsvall. Fram till och med 1960-talet låg här Norrmalm, som då revs till förmån för parkeringsplatser. Nu hoppas man att stadsdelen ska få nytt liv.

– Vi ser stora möjligheter med att vara med och utveckla centrala Sundsvall där det nya hotellet spelar en viktig roll. Vi skapar något som inte finns idag och tillsammans med ett utvecklat utbud i Stenstan är vi med och bidrar till stadsutveckling. Att göra detta tillsammans med Nordic Choice Hotels, Krook & Tjäder och Serneke är en stor drivkraft till att kunna genomföra våra planer. Vi har också ett gott samarbete med Sundsvalls kommun, säger Mats Eriksson, projektchef, Diös.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]