[ Annons ]

Bild: K2A.
Publicerat 22 november, 2021

De bygger idrottshall i Slakthusområdet

K2A har via dotterbolag ingått ett samverkansavtal med Idrottsnämnden i Stockholms stad. Syftet är att bygga en fullstor idrottshall i Slakthusområdet, strax söder om Stockholms innerstad.

Idrottshallen blir 2 300 kvadratmeter stor och ska byggas på en fastighet som är belägen invid Avici Arena och TELE2 Arena. Projektet kommer att miljöcertifieras enligt Svanen och klassificeras som mörkgrön enligt CICERO:s metodik, som även ligger till grund för klassningen av K2A:s ramverk för gröna aktier.

Byggentreprenaden kommer att upphandlas enligt LOU och hyresgäst blir Stockholms stad. Byggstart planeras till det fjärde kvartalet 2023. 

[ Annons ]

Idrottshallen ska under dagtid nyttjas av en framtida gymnasieskola i samma område. I direkt anslutning till idrottshallen har K2A sedan tidigare erhållit en markanvisning för uppförande av ca 250 student- och forskarbostäder samt en förskola. Taket på den delvis nedsänkta idrottshallen kommer att användas som förskolegård av den förskola som K2A kommer uppföra.

– Vi är både glada och stolta att vara ett av de utvalda fastighetsbolagen som får genomföra pilotprojekt i samverkan med Stockholms stad om att bygga samhällsfastigheter som staden sedan hyr. Vi har sedan 2017 en markanvisning för bostäder och förskola i den första etappen i Slakthusområdet och nu utökas vårt projekt ytterligare inom en av Stockholms attraktivaste nya stadsdelar, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]