[ Annons ]

Den mest attraktiva arbetsgivaren, och det mest välkända företaget i fastighetsbranschen. Här är resultaten från fastighetsbranschens Rekryteringsbarometer 2013 och Branschbarometer 2013.
Publicerat 30 maj, 2013

De är fastighetsbranschens mest attraktiva arbetsgivare

Den mest attraktiva arbetsgivaren, och det mest välkända företaget i fastighetsbranschen. Här är resultaten från fastighetsbranschens Rekryteringsbarometer 2013 och Branschbarometer 2013.

 Vasakronan är den mest attraktiva arbetsgivaren enligt studenterna i fastighetsrelaterade utbildningar som deltagit i årets Rekryteringsbarometer. Samtidigt visas Branschbarometern, som utförts bland redan yrkesverksamma i branschen, att Vasakronan också är det mest välkända företaget i fastighetsbranschen.

[ Annons ]

Vasakronan placerade sig högt även i fjolårets Rekryteringsbarometer, men i år är första gången som samma företag hamnar i topp i båda undersökningarna som genomförs av tidningen Fastighetsnytt.

– Vi har jobbat strukturerat och långsiktigt för att nå ut till studenter med vårt erbjudande. Dels genom konsekvent närvaro på relevanta högskolor och dels genom att erbjuda praktikplatser och sommarjobb. Sommaren 2012 hade vi totalt närmare ett 30-tal studenter hos oss, säger Cecilia Söderström, HR-chef, Vasakronan.

Möjligheterna till kompetensutveckling, typen av arbetsuppgifter och karriärmöjligheter är det som studenterna sätter överst på önskelistan. Cecilia Söderström är inte förvånad:

– Det är relevanta och kloka önskemål och vi har en modell för att uppfylla dem. Det är till exempel inte ovanligt att en student på en högskola jobbar med oss som företagsvärd för en arbetsmarknadsdag. På det sättet lär vi känna studenten som sedan kan erbjudas sommarpraktik, kanske även bli biträdande fastighetschef för att efter några år ta klivet vidare in i en roll som fastighetschef eller uthyrare. Eller, om det är en teknikstudent, inleda en karriär som exempelvis drifttekniker eller teknisk förvaltare.

Men det är inte bara studenterna som rankar Vasakronan högst. Även yrkesverksamma tycker att Vasakronan är den mest attraktiva arbetsgivaren och det mest välkända företaget.

– Det är naturligtvis väldigt roligt att vi lyckats nå ut även till etablerade yrkesverksamma i branschen. Vi kommunicerar vår affärsfilosofi, och försöker dela med oss av vår kunskap och våra erfarenheter både brett och aktivt. Årets storslam i båda barometrarna tar jag som intäkt för att vi faktiskt har lyckats förmedla den bild vi vill ge av Vasakronan som arbetsgivare, säger Cecilia Söderström.

FAKTA/ Rekryteringsbarometern:
Rekryteringsbarometern bygger på svar från 248 studenter inskrivna på fastighetsekonomiska utbildningar vid de ledande högskolorna i ämnet. Högst andel svarande (41,5 procent) studerar på KTH. Andelen manliga respondenter var närmare 51,6 och andelen kvinnliga var 48,4.

FAKTA/ Branschbarometern:
Branschbarometern genomfördes för första gången 2013 och bygger på svar från 237 yrkesverksamma i branschen. Andelen manliga respondenter var 64,1 och andelen kvinnliga var 35,9. Högst andel svarande, 69,6 procent har varit verksamma inom branschen i mer än tio år.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]