[ Annons ]

Publicerat 6 december, 2012

Dan Ihreborn

Kontor ska vara en inspirerande plats full av möjligheter. Så tänkte Dan Ihreborn när han skapade Resolve. En möbel som omsluter de som sitter i den och ger plats för samtal eller vila.

Sedan 1989 har Dan Ihreborn haft sin egen verksamhet inom möbelformgivning. Som designer är han ständigt nyfiken och på jakt efter nya idéer. Vid ett besök på ett bankkontor väcktes ursprungligen tanken att göra en sitt-möbel som skärmar av för insyn och ljud.

[ Annons ]

– En kund satt helt exponerad under sitt samtal med rådgivaren. Det kändes som ett stort behov att skapa en mer sluten miljö för denna sorts samtal, och det resulterade i en tvåsits stol med omslutande sidor.

För Dan Ihreborn är formkvalitet alltid utgångspunkten och så var det även när han ritade Resolve.

– Även om man vill uppnå en speciell typ av funktion kan jag inte tänka mig att göra avkall på uttrycket. I sådana situationer får man helt enkelt arbeta mer intensivt för att skapa en förening av de båda. Nya material bidrar idag till många nya lösningar på detta problem. I Resolves fall fann vi en ny teknik att forma polyeter som bidrog till ett prismaliknande 3D-mönster och vi kom på så vis undan de stora plana ytorna i gavlar och rygg.

Resolve är gjord för att passa in på moderna kontor med öppna planlösningar. Den höga ryggen skapar både avskildhet och en bekväm viloplats.

Tack vare ny teknik skapas ett vackert mönster i 3D.

___________________________________________________

FAKTA/Dan ihreborn

Bakgrund: Ihreborn började i producentledet på Ire Möbel AB. Arbetade med praktisk produktutveckling tillsammans med externa formgivare på Ire. Startade egen verksamhet 1989.

Kunder: Ikea, Källemo, Edsbyn, Fogia, Nord med flera.

Varför namnet Resolve? ”Jag ville ha ett namn som fungerar internationellt och med  anknytning till att ”ta beslut.”

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]