[ Annons ]

Publicerat 11 december, 2012

”Dags att se möjligheterna nu”

Mattias Pettersson, äger 21 hyresfastigheter som ligger nära den första deformationszonen. Han har börjat tröttna på tjafs och gammalt groll som han menar i alltför mycket kommit att dominera debatten. – Det måste vi sopa åt sidan och göra något nytt. Som fastighetsägare vill man ju få handlarna att se möjligheterna också, att man faktiskt […]

Mattias Pettersson, äger 21 hyresfastigheter som ligger nära den första deformationszonen. Han har börjat tröttna på tjafs och gammalt groll som han menar i alltför mycket kommit att dominera debatten.

[ Annons ]

– Det måste vi sopa åt sidan och göra något nytt. Som fastighetsägare vill man ju få handlarna att se möjligheterna också, att man faktiskt också kan öka omsättningen. Det är lätt att bara se problemen.

Han anser att man ganska så snart måste komma tillrätta med den osäkerhet som råder kring inlösen.

– Nu är det ingen som kan planera inför framtiden. Även om vi visste besked imorgon kommer det att ta tid att planera och bygga upp det nya.

Men än så länge är det trots allt ”business as usual”. Fastigheterna kan ju inte bara förfalla. Och rent krasst, skulle det ske, blir ju fastigheten mindre värd i slutändan.

– Jag fortsätter gärna att vara fastighetsägare i stan, men det måste vara rätt förutsättningar. Om man bara går efter det rena marknadsvärdet på fastigheterna så räcker det till kontantinsatsen om man vill vara med och bygga nytt.

 

Tillbaka till huvudartikeln

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]