[ Annons ]

D. Carnegie & Co gör en storaffär och förvärvar 1 900 lägenheter i Norrköping av Sörmlandsporten. En affär värd en miljard.
Publicerat 2 oktober, 2014

D. Carnegie & Co köper för en miljard i Norrköping

D. Carnegie & Co gör en storaffär och förvärvar 1 900 lägenheter i Norrköping av Sörmlandsporten. En affär värd en miljard.

Genom ett dotterbolag har D. Carnegie & Co ingått avtal med Sörmlandsporten om att förvärva av ett fastighetsbestånd på 1 900 hyreslägenheter i Norrköping. Affären görs genom ett bolagsförvärv och köpeskillingen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om en miljard kronor.

[ Annons ]

Fastigheterna har tidigare ingått i det större bestånd som D. Carnegie & Co förvärvade i juli i år och förvaltningsbolaget Graflunds har därför redan hand om förvaltningen.
– Vi är glada att kunna förvärva ett väl underhållet bostadsbestånd med ett utmärkt läge i Norrköping. Även om det ligger i utkanten av vårt geografiska fokusområde påverkas Norrköping positivt av tillväxten i Stockholm och vi vet genom att Graflunds hanterar förvaltningen att det är en mycket väl presterande förvaltningsenhet. Vi avser att fortsätta förädlingen av dessa fastigheter genom succesiv renovering av lägenheter, kommenterar Ulf Nilsson, vd D. Carnegie & Co.

Eftersom Kvalitena är delägare i såväl D. Carnegie & Co som Sörmlandsporten så ska affären godkännas på D. Carnegie & Co:s bolagsstämma i oktober.
Tillträdet kommer att ske under det fjärde kvartalet 2014.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]