Foto: AMF Fastigheter
Publicerat 2 maj, 2019

Cykelfest ska främja trampande

Gallerian Ringen Centrum i Stockholm arrangerar en cykelfest två helger under april och maj. En cykelskola för barn, marknad av återvunna cyklar och ett cykelspa ska uppmuntra fler att välja cykeln.

Bakom initiativet står fastighetsägaren AMF Fastigheter och den första cykelfesten, under sista helgen i april, lockade hundratals besökare, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att cykeltrafiken har ökat med nära 85 procent de senaste 15 åren. Det skadar inte heller att den plats som flest cyklister passerar under ett dygn – Skanstullsbron – ligger precis intill Ringen centrum, vid Skanstull i Stockholm. Nästa cykelfest går av stapeln den 4 maj.

[ Annons ]

– Cykeln är ett fantastiskt färdmedel och den har positiva effekter på både hälsan, klimatet och stadsmiljön. Med vårens cykelfest hoppas vi kunna uppmuntra fler till att cykla och därigenom bidra till att göra Skanstull till en lite grönare och skönare stadsdel, säger Anna Jakobsson, marknadsansvarig Ringen centrum.

Själva träffpunkten är Älvsborgsparken på Ringvägen, där det bland annat finns en begagnatmarknad av cyklar, en cykelskola för barn och ett cykelspa signerat verkstaden Bonne Mécanique.

Inne i själva Ringen centrum placeras även en pysselstation där barn och vuxna kan dekorera sina cykelhjälmar. En cykelskola för de yngsta anordnas av den ideella cykelföreningen Sthlm Bike.

– Vi är väldigt glada över Ringen centrums satsning för Söders cyklister och framförallt över att få vara med och utbilda den yngre generationen i att cykla säkert. Ju fler som kan cykla och väljer att göra det, desto grönare kommer vår stad att bli, säger Mirjam Wolff på Sthlm Bike.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]