Publicerat 15 juni, 2020

Crown Energy ska köpa bostadslägenheter i Angola för 42,5 miljoner kronor

Fastighets-, olje- och gasbolaget Crown Energy har ingått ett avtal om köp av 10 lägenheter på totalt cirka 1 000 kvadratmeter i byggnaden "Ocean Corner" i Luanda i Anglola. Säljaren är EDI Angola Limitada. Inköpspriset motsvarar 42,5 miljoner kronor.

"Detta är en mycket intressant transaktion för Crown Energy. För närvarande är det klart meningsfullt att fortsätta att utöka verksamheten där vi redan är etablerade sedan nästan 20 år. De nya fastighetstillgångarna kommer att diversifiera och stärka vår nuvarande portfölj i Angola. Vi anser att nedgången i fastighetspriserna har skapat möjligheter att expandera i vårt sortiment med mycket eftertraktade lägenheter för hyresgäster som kommer att generera ytterligare hyres- och serviceintäkter", säger Andreas Forssell, vd Crown Energy, i en kommentar i ett pressmeddelande.

Efter undertecknandet av försäljningsavtalet för fastigheten C-view i april förra året har bolaget granskat olika alternativ för att hantera intäkterna från transaktionen. En större del av kontantöverskottet är avsedda att delas ut till moderbolaget som utdelning, men samtidigt analyseras även andra alternativ. Ett av alternativen var att återinvestera kontantöverskottet i fastigheter i Luanda för att säkra framtida kassaflöden och skydda kontanttillgångar mot deprecieringar i lokal valuta. Detta skulle också skapa vissa skattemässiga fördelar för vinster och intäkter från C-View-försäljningen, uppger bolaget.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]