Publicerat 12 maj, 2020

Crown Energy rapporterar inga störningar i Angola i senaste operativa uppdateringen

Fastighets-, olje- och gasbolaget Crown Energy har inte upplevt några störningar eller avbräck i verksamheten i Angola från coronaviruset, trots strikta reserestriktioner och uppmaningar att folk stannar hemma. Det framgår av en operativ uppdatering där man också informerar om affärsområdet Energy.

Enligt bolaget har man kunnat bibehålla full service till hyresgäster och intäkter för detta betalas fortsatt normalt till egna verksamheten.

Det uppges också att Angolas finansministerium som köpt fastigheten C-View fortsatt betala dotterbolaget i Angola i enlighet med avtalet.

”Första betalningen av totalt sex betalningar inkom tidigare i år i sin helhet och efter det har ytterligare betalningar gjorts. Fram till 31 mars i år har totalt 20,2 procent av avtalad köpeskilling betalats”, skriver Crown Energy.

Inom Energy har partnern Africa Energy för licensen Block 2B i Sydafrika informerat Crown Energy att beslutet om utfarmning, där två nya partners kommer in i licensen, är med myndigheterna för behandling och godkännande.

”Vidare har vi nu också meddelats av våra partners i licens Block P i Ekvatorialguinea (Vaalco Energy och Atlas Petroleum) att Ministry of Mines and Hydrocarbons, till följd av det negativa tryck som orsakats av coronapandemin, så får alla oljebolag som verkar i Ekvatorialguinea en förlängning av sina prospekteringslicenser med två år”, skriver bolaget.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]