[ Annons ]

Foto: Schneider Electric.
Publicerat 26 augusti, 2020

Corona snabbar på digitalisering

Coronapandemin har förstärkt redan pågående trender som digitalisering, energihantering och automation. Det var budskapet när Schneider Electric invigde sitt nyöppnade Innovation Hub i Stockholm. 

I elektronikkoncernen Schneider Electrics 220 kvadratmeter stora showroom Innovation Hub i Frösundavik ska besökare kunna uppleva bolagets produkter i realistiska sammanhang. Under presentationen framfördes att coronapandemin snabbat på redan pågående skiften mot digitalisering och hållbarhet. Från Schneider Electrics sida var man naturligtvis ivriga att visa upp sina produkter som är ämnade att underlätta detta. 

I den del av showroomet är byggt som kontrollrummet till en byggnad. Här ska besökare kunna testa bolagets molnbaserade analysverktyg för stora och livsviktiga byggnader. Rikard Westerlund, sälj- och marknadsföringschef, ger tre exempel på hjälpmedel som går att testa:

[ Annons ]

– ”Building advisor” är en moln-och villkorsbaserad tjänst som låter våra kunder göra rätt sak vid rätt tidpunkt och på så sätt frigöra tid och pengar i sitt underhållsarbete, och också öka komforten hos sina hyresgäster. “Power monitoring expert” och “power advisor” är vår mjukvara för energikvalitet, säger Rikard Westerlund.

Dessa gör det möjligt att hitta fel i elnäten inuti stora och energislukande byggnader, som annars skulle kunna orsaka skada på människor eller utrustning. 

En annan del av showroomet visar ett smart hem, och produkterna och tjänsterna som bolaget erbjuder där. Elektrikern och youtube-profilen Håkan Svanström deltog i invigningen, och menar att han särskilt det senaste året märkt en stor ökning av efterfrågan på smarta produkter. Både för kontors- och hemmabruk.

– Snart kommer du kunna fjärrstyra allt möjligt med din telefon. Det här kommer på alla områden, säger Håkan Svanström.

Han poängterar vikten av att uppkopplade produkter har öppna system, som kan ansluta till andra föremål. Annars kommer kunderna inte vara intresserade. Schneider Electric planerar flera produktlanseringar inom smarta hem. Bland annat appen Wiser, som är en plattform för att kunna styra olika produkter i hemmet. 

– Jag ser fram emot att utbyta idéer och erfarenheter med kunder, partners och medarbetare här, säger Charlie Timmermann, vd på Schneider Electric i Sverige, i ett pressmeddelande om showroomet. 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]