Foto: Newsec
Publicerat 26 juni, 2019

Coop säljer i Storheden

Coop säljer två handelsfastigheter i handelsområdet Storheden, Luleå. Därmed överger man rollen som fastighetsägare för att satsa på kärnverksamheten daglivaror.

Storheden är en av Norrlands främsta externhandelsområden, med ett stort upptagningsområde och en strategisk lokalisering längs med E4:an. En av aktörerna är Coop, som nu alltså säljer två handelsfastigheter.

[ Annons ]

– Med den här försäljningen renodlar Coop Norrbotten sin verksamhet ytterligare. Vår kärnaffär är dagligvaror, vilken vi kommer att satsa ännu mer på. Vi söker bland annat lägen för nya butiksetableringar i länet”, säger Peter Fjällborg, vd, Coop Norrbotten.

Han menar att en ny ägare kan utveckla handelsområdet ytterligare, medan Coop i framtiden kan fokusera ännu tydligare på dagligvaror.

Rådgivare i affären var Newsec, men köparen vill än så länge vara anonym.

– Dagligvaruhandeln fortsätter erhålla gott investerarintresse både nationellt och internationellt och vi har ett antal mandat i slutfas vilka stärker tesen om intresset. Storheden är ett utmärkt exempel på en väl fungerande handelsplats med gott renommé och stort upptagningsområde nu och för framtiden, säger Dan Sandstedt på Newsecs svenska förvaltningsverksamhet.

 

 

 

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]