Bild: Balticgruppen
Publicerat 12 november, 2019

Coop Nord till Östra Station

Östra Station i Umeå får ett tillskott i form av en dagligvarubutik., Det är Coop Nord som etablerar sig i den framväxande stadsdelen.

Butiken öppnar i bottenplan på den bostadsfastighet som Balticgruppen bygger i den första etappen av Östra Station.

[ Annons ]

– Östra Station är en blivande knutpunkt, och för Coop var det en självklarhet att etablera oss här och vara en del av framtidens Umeå. Coop vill finnas nära våra kunder, och då området är under utveckling är det den perfekta platsen för en nyetablering, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord

Avtal har undertecknats mellan Balticgruppen och Coop Nord gällande en butik med en säljyta på 800 kvadratmeter. Inflyttning är planerad till hösten 2022.
Enligt David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen, är Östra Station bolagets nästa stora satsning.

– Det blir en ny stadsdel med bland annat kontor, restauranger, bostäder, dagligvaruhandel, gym och parkeringshus/mobilitetsanläggning. Området bidrar starkt till Umeås hållbara tillväxt tack vare dess närhet till bra kommunikationer, flöden av människor och kopplingen till universitetsstaden samt centrum. Vi är väldigt glada över att Coop kommer att vara en del av den utvecklingen, de arbetar proaktivt och nytänkande med hållbarhet integrerat genom hela deras affär. Samarbete och nya affärsmodeller som inkluderar cirkulär ekonomi kommer att vara en viktig del i Östra Stations utveckling, säger han i en kommentar.

 

 

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]