Foto: Contentus
Publicerat 29 januari, 2020

Contentus rekryterar vd

Peter Hertzberg är ny vd för Fastighetsbolaget Contentus, med verksamhet i Ystad och Malmö. Han tillträder sin tjänst den 1 februari 2020.

Peter Hertzberg kommer närmsast från Vellinge Kommunlokal och rollen som vd och fastighetschef, där han bland annat haft det övergripande ansvaret för strategisk planering och den dagliga operativa verksamheten. Han har även en bakgrund som fastighetsförvaltare på Hemsö Fastighets AB och dessförinnan på Kungsleden Fastighets, innan han nu tar steget över till Contentus,

[ Annons ]

Han tillträder sin nya tjänst den 1 februari.

— Det är med stor glädje som jag tar över rodret för Contentus AB, som under Rickard Ohlssons ledarskap är ett stabilt och välskött företag med flera spännande projekt på gång. Jag ser mycket fram emot min nya roll och möjligheten att bidra med min breda erfarenhet och kunskap om fastighetsbranschen till att ytterligare stärka Contentus, säger Peter Hertzberg.

Peter Hertzberg ersätter nuvarande vd och ägare Rickard Ohlsson, som lämnar sin tjänst efter 12 år för att flytta till USA. Han ska där utveckla och bygga vidare på fastighetsverksamheten i Florida, men han kommer även fortsatt att ingå i Contentus styrelse.

— Vår amerikanska etablering 2016 innebär att vi fått möjlighet att bryta ny mark och ta med oss de saker som gjort Contentus framgångsrikt i Sverige till en helt ny marknad. När jag nu åker för att vidareutveckla den amerikanska verksamheten och bygga upp en ny organisation på plats där, kommer Peter bli en stor tillgång för Contentus iSverige och ta med sig viktiga kunskaper som på flera sätt kommer stärka vårt redan kompetenta team på hemmaplan i Sverige, säger Rickard Ohlsson, frånträdande vd för Contentus.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]