[ Annons ]

Publicerat 19 januari, 2015

Contentus är Årets Fastighetsägare 2014

”Mot alla odds lyckas Contentus göra en genomgripande renovering av sina miljonprogram som lyft området Herrgården. Bolaget har också starkt engagemang i stadsutvecklingen av Ystad.” med de orden nominerades Contentus till utmärkelsen Årets Fastighetsägare. Och nu är det klart att juryn och en övervägande majoritet av läsarrösterna valt det skånska fastighetsbolaget till Årets Fastighetsägare 2014. […]

”Mot alla odds lyckas Contentus göra en genomgripande renovering av sina miljonprogram som lyft området Herrgården. Bolaget har också starkt engagemang i stadsutvecklingen av Ystad.” med de orden nominerades Contentus till utmärkelsen Årets Fastighetsägare. Och nu är det klart att juryn och en övervägande majoritet av läsarrösterna valt det skånska fastighetsbolaget till Årets Fastighetsägare 2014. Och det var en stolt Rickard Ohlsson som tog emot utmärkelsen på Fastighetsdagarna i Stockholm.

[ Annons ]

– Det här är stort för mig, och för oss, våra anställda och styrelsen. Vi jobbar hårt och långsiktigt med vårt fastighetsföretagande. Priset är ett bevis på att vi gör ett bra jobb, säger Rickard Ohlsson, vd på familjeägda Contentus.

Vinnaren av priset bedöms utifrån fyra kriterier; en bärkraftig arbetsidé, kommersiell framgång, god kundkontakt och god miljö.
– Det är oerhört glädjande att få överräcka priset till en fastighetsägarna som tagit sig an en av de viktigaste frågorna i dagens Sverige, när det handlar om demokrati, integration och jämlikhet, renoveringen av miljonprogrammet, säger Fastighetstidningens redaktionschef Erik Hörnkvist.

I kommande nummer av Fastighetstidningen, och här på fastighetstidningen.se från den 26 januari, kommer ett längre reportage om Contentus och vd:n Rickard Ohlsson där han bland annat berättar om mediestormen kring området Herrgården och företagets omfattande renovering av beståndet i området och den pågående hyrestvisten.
– Vi blev förvånade för vi var övertygade om att vi skulle kunna ta ut de här hyreshöjningarna. Vi hade ett antal lägenheter i samma fastighet som vi hade byggt om tidigare till motsvarande standard invändigt och då hade Hyresgästföreningen accepterat den höjningen. Därför tyckte vi att det är rimligt att anta att den nivån även kommer att gälla för resterande lägenheter som en bas och att man därefter gör ett skäligt tillägg för övriga standardförbättringar som ytterligare tillkommit som ny förbättrad gårdsmiljö, ombyggda tvättstugor, trapphus och källare med mera. Så det var ju vår bas för hela kalkylen för ombyggnaden och det är ju så bruksvärdessystemet är tänkt att fungera, säger Rickard Ohlsson i reportaget.

Priset har delats ut av Fastighetstidningen sedan 1997 och tidigare vinnare är:
Örebrobostäder 2013, OP Fastigheter 2012, Anders Bodin 2011, Åke Johansson 2010, Ragnhild Backman 2009, Gunnar Nordfeldt 2008, Magentus 2007, Vasakronan 2006, Jovan och Lenard Markolj 2005, Byggnadsfirman Ernst Rosén 2004, Tommy Ohlsson 2003, Einar Mattsson 2002, Hans Eliasson 2001, Gunnar och Gösta Nilsson 2000, Arne Lorentzon 1999, Fredrik Lundberg 1998, Hans Kjellberg 1997.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]