Matias Lindberg. Foto: Concent.
Publicerat 22 juni, 2016

Concent rekryterar vd från HSB

Concent har anställt Matias Lindberg från HSB Projektpartner till posten som ny vd.

Matias Lindberg tillträder tjänsten som vd, med operativt ansvar för verksamheten, den 1 september 2016. Matias kommer närmast från rollen som vd för HSB Projektpartner, som är ett affärsbolag för HSB:s bostadsproduktion. Bolagets kärnaffär är bostadsutveckling över hela landet inklusive huvudansvar för HSB:s bosparande.

[ Annons ]

– Matias Lindbergs mycket solida kompetens när det gäller bostadsproduktion, i kombination med hans erfarenhet och ett omfattande kontaktnät i fastighetsbranschen, gör honom till precis den ledare Concent behöver i sin fortsatta expansion, säger Tommy Marklund, styrelseordförande i Concent.

Innan HSB kom Matias från en roll som vd för Akademiska Hus Norr AB där han också var ledamot av koncernledningen och ansvarig för koncernens utveckling av förvaltningsfrågor. Tidigare har Matias varit vd för Telgebostäder, Vallonbygden i Finspång samt Årehus, där alla är kommunala bostads- och/eller fastighetsbolag.

– Det finns ett stort behov för nya bostäder i våra tillväxtregioner. Concent har stora ambitioner som tillsammans med stark entreprenörsanda och kompetenta medarbetare borgar för att vi ska kunna fortsätta växa med god lönsamhet, vilket gör uppdraget extra spännande, säger Matias Lindberg.

Matias Lindberg efterträder Runar Söderholm som har varit vd på bolaget sedan årsskiftet 2014/2015.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]