[ Annons ]

Illustration: Tengbom.
Publicerat 24 augusti, 2016

Concent och Wästbygg vinner markanvisning i Norrtälje

Concent och Wästbygg har vunnit i markanvisningstävlingen som ägt rum under våren i Norrtälje Hamn. Där kommer bolagen att utveckla 95 respektive 140 bostadsrätter med högt ställda hållbarhetsmål.

En ny detaljplan ska tas fram tillsammans med Norrtälje kommun och beräknas bli antagen i första kvartalet, 2019.

[ Annons ]

Byggstarten är planerad till våren 2020 och bostäderna beräknas vara inflyttningsklara 2022.

– Detta mycket spännande projekt kommer att få stor betydelse för den fortsatta utvecklingen av Norrtälje Hamn, säger Roger Gustafsson, projektledare för Norrtälje Hamn.

Concent och Wästbygg ser fram emot att vara med och bidra till en fortsatt utveckling av Norrtälje Hamn.

– Genom att utveckla hållbara bostäder i bra lägen försöker vi på vårt sätt bidra till att minska bostadsbristen i våra storstadsregioner, säger Michel Fatehnia, affärsområdeschef för projektledning på Concent.

– Här får vi möjlighet är att bygga fina, välplanerade bostäder i en miljö där Wästbyggs tänkande kring ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet ger extra mervärden, säger Mattias Björk, affärsutvecklingschef på Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB.

Husen ska orienteras mot gatan och parkering ska lösas genom underjordiskt garage så att skyddade gårdar med portiker skapas. En dagligvaruhandel kommer att etableras i kvarterets södra del. Stort fokus läggs på hållbarhetsaspekterna med bland annat bilpool, solceller och delvis gröna tak.

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]