Fastighetsutvecklaren Concent tar sig an ytterligare ett bostadsprojekt riktat till unga och studenter. Nu ska 82 hyresrätter mellan 1 och 3 rum uppföras i centrala Örebro.
Publicerat 26 februari, 2015

Concent bygger för Örebros unga invånare

Fastighetsutvecklaren Concent tar sig an ytterligare ett bostadsprojekt riktat till unga och studenter. Nu ska 82 hyresrätter mellan 1 och 3 rum uppföras i centrala Örebro.

Concent utvecklar 82 hyresrätter i attraktiva Sörby i centrala Örebro. Bostäderna riktar sig främst till studenter, ungdomar och den unga familjen och ligger på promenadavstånd till både centrum och universitetet.

[ Annons ]

Lägenheterna varierar i storlek, från ett till tre rum och kök. Ettorna är från 35 kvadratmeter och största trean är omkring 70 kvadratmeter. Hyressättningen väntas hamna mellan 1 700-1 900 kronor per kvadratmeter och år, vilket motsvarar en månadshyra på ungefär 4 960 kronor för de minsta lägenheterna. Projektet har en total yta om cirka 4 200 kvadratmeter och omfattar 82 hyreslägenheter samt två lokaler.

– Detta är ytterligare ett bevis på Concents prioritering att utveckla bostäder som kan ge fler unga möjligheten att flytta hemifrån, säger Sara Johansson, projektutvecklare på Concent AB i ett pressmeddelande.

Området är en del av Sörbyängens utveckling, vilket totalt kommer att inrymma cirka 2 000 nya bostäder.

– Örebro är en starkt växande marknad och vi är gärna delaktiga i att hjälpa till att minska bostadsbristen, säger Jan Pardeby, konsultchef på Concent AB.

Just nu pågår projekteringsarbetet och planerad byggstart sker under andra kvartalet 2015 och inflyttningen är beräknad till första kvartalet 2017.

Tidigare i år har Concent vunnit en markanvisningstävling gällande uppförandet av 150 bostäder i Huddinge kommun, samt gått ut med planerna på 270 lägenheter i Håbo kommun. Även dessa projekt är riktade mot unga och studenter.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]