[ Annons ]

Foto: Jonas Rosenberg
Publicerat 18 augusti, 2020

Comeback för gårdsmusikanten

Även i sommarens sluttamp dyker det upp exempel på hur fastighetsägare anordnar aktiviteter för boende i karantän. Kristianstadsbyggen satsar vidare på gårdsmusik.

De gårdskonserter, där åskådarna kunde delta från ett öppet fönster, balkongen eller nere på gården på säkert avstånd, som Kristianstadsbyggen ordnade under våren togs emot väl. Under augusti och september bjuder ABK på ytterligare drygt 60 konserter för hyresgästerna.

– Det var mycket uppskattat under våren. Eftersom många hyresgäster även framöver behöver stanna hemma så vill vi fortsätta att sprida lite glädje i vardagen med musikunderhållning ute i bostadsområdena, säger Kristianstadsbyggens vd Henrik Strand. 

[ Annons ]

Det blir plats på scen, eller snarare gård, för en lång radda lokala artister som bjuder på en bred repertoar med bland annat opera. I programmet ingår också bolagets spelande fastighetsskötare, musikern Russ Reitter.

– Vi har fått så mycket positiv feedback från våra hyresgäster så det är kul att vi kan göra det igen. Framförallt för våra många äldre som tvingats vara hemma under en längre tid, säger Helena Lundahl, kommunikatör och projektledare för gårdsmusiken. I första hand har man valt spelplatser med många äldre hyresgäster då det är framförallt de som tvingats vara hemma mycket. Men besökare från andra gårdar som vill närvara är också välkomna, så länge tillräckligt avstånd kan hållas.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]