Foto:Shutterstock
Publicerat 15 augusti, 2018

Com Hem ökar farten i sina gamla kablar

Få har idag användning av 1200 Mbit/s i sitt bredband men nu kan Com Hem erbjuda den hastigheten till 600 000 hushåll några städer. Priset är 899 kronor i månaden.

Det Com Hem gör är att uppgradera sitt gamla FiberKoax-nät till nästa generations standard, Docsis 3.1. Detta innebär mer kapacitet och högre hastighet till alla kunder i nätet, och även då möjligheten hastigheter upp till 1200 Mbit/s, och kanske ännu mer i framtiden.

[ Annons ]

– Det finns teknik att öka farten, kanske upp till det dubbla, men allt är förstås en kostnadsfråga, säger Max Hellström, tf presschef på Com Hem.

Uppgradering sker initialt i 600 000 hushåll i Stockholm, Borås, Falun, Göteborg, Gävle, Jönköping, Linköping, Malmö och Uppsala. Det rör sig om både hyres- och bostadsrätter. Priset för det nya snabba abbonemanget är 899 kronor, det att jämföra med 399 kronor för 100 Mbit/sek.

Bredband 1200 Mbit/s levereras tillsammans med en ny router WiFi Hub C2.

– De flesta av våra kunder använder internet trådlöst, och vi fokuserar på att leverera bästa möjliga WiFi-upplevelse kombinerat med de snabbaste bredbandshastigheterna. Det är därför vi inkluderar vår nya testvinnande router för att göra det möjligt för våra kunder att få ut det mesta möjliga av sitt bredband, säger James Lowther, Broadband Director på Com Hem.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]