Bild: Atrium Ljungberg
Publicerat 19 september, 2018

Clarion flyttar in i gammal tapetfabrik

Clarion tapetserar hela Sverige med nya hotell och nu flyttar man även i en tapetfabrik i Sickla, en fastighet som ägs av Atrium Ljungberg.

Går allt som det ska öppnar Nordic Choice Hotels upp portarna till ännu ett nytt hotell våren 2019. Namnet blir Clarion Collection Hotel i Tapetfabriken i Sickla utanför Stockholm.

[ Annons ]

Fastigheten är där tillverkaren Kåbergs startade sin tapettillverkning för över hundra år sedan.

– Sickla har en stor dagbefolkning med kontor, handel, gymnasieskolor, kultur och service. Hotellet och kommande bostadskvarter ger även befolkning nattetid, vilket ökar trivseln och tryggheten i staden, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg. Hotellet blir en inbjudande mötesplats med till exempel restaurang som tillför Sickla kvaliteter som även andra än hotellgäster kan nyttja.

Det blir Nordic Choice Hotels som kommer att driva hotell Tapetfabriken genom sin kedja Clarion Collection. Hotellet som öppnar 2020 kommer att ha 156 hotellrum och en 2 000 kvadratmeter stor lobbyyta med restaurang, evenemangsytor och konferenslokaler. Originalteglet från den gamla fabriken kommer att återanvändas och ambitionen är att ta till vara historien även i hotellverksamheten.

I Sickla pågår utvecklingen mot tät och blandad stad. Till exempel byggs Curanten, ett helt hus för vård och hälsa, och ett första bostadskvarterpå Nobelberget är i gång. År 2026 är tunnelbaneutbyggnaden till Sickla klar och i juni i år presenterades ett förslag på ett 23 våningar högt stationshus.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]