[ Annons ]

Claes Stråth, förhandlingsledare.
Publicerat 4 maj, 2016

Claes Stråth: ”Förhandlingarna fortsätter”

Förhandlingsledaren Claes Stråth anser att det är tråkigt att Fastighetsägarna lämnat förhandlingarna. Det sista mötet ska hållas mellan de kvarstående parterna Sabo och Hyresgästföreningen på måndag. Därefter presenteras en rapport den 10 maj.

Vad anser du om Fastighetsägarnas beslut?

[ Annons ]

– Det är tråkigt att de har valt att lämna förhandlingarna. Vi hade kommit överens om att ha ett sammanträde idag och ett sammanträde på måndag med de olika parterna innan jag kommer att lämna över min rapport till regeringen på tisdag. Vad jag förstår så kommer de inte att dyka upp på måndag heller vilket självklart känns tråkigt.

Vad kommer att hända nu?

– Jag kommer att slutföra min rapport och fortsätta förhandlingarna tillsammans med de andra två parterna, Hyresgästföreningen och Sabo. Vi har haft många träffar tidigare där Fastighetsägarna har uttryckt sina åsikter som jag även kommer att ta med i min rapport.

Har du förståelse för varför Fastighetsägarna väljer att inte fortsätta förhandlingarna?

– Jag recenserar inte deras beslut. Intresseorganisationer agerar utifrån sina medlemmars intressen och då ligger det i sakens natur att åsikterna mellan de olika parterna skiljer sig åt.

Kan du säga någonting om ditt utlåtande som kommer i nästa vecka?

– Nej, det kan jag inte göra. De sista förhandlingarna kommer att hållas på måndag. Därefter kommer en rapport att lämnas till regeringen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]