[ Annons ]

Foto: Citycon.
Publicerat 12 februari, 2021

Citycon säljer tre centrum

Citycon säljer sina stadsdelscentrum i Tumba, Högdalen och Fruängen. Köpeskillingen uppgår till 1,5 miljarder kronor och köpare är Niam.

Stadsdelscentrumen i Tumba, Högdalen och Fruängen har varit i Citycons ägo i många år, men nu säljer man alltså dem. Försäljningen är ett led i bolaget strategi att skapa värde genom kapitalåtervinning, meddelar man.

– Försäljningen är en bekräftelse på värdet och attraktiviteten för högkvalitativa nordiska fastigheter hos investerare. Under rådande tider med en låg aktivitet på transaktionsmarknaden är affären en bekräftelse på de nuvarande värderingsnivåerna för denna typ av fastigheter. Vi kommer att använda kapitaltillskottet för försäljningen för att stärka vår balansräkning i enlighet med vår strategi, säger F. Scott Ball, koncernchef i Citycon.

[ Annons ]

Daniel Andersson, förvärvschef I Sverige på Niam, säger att förvärven utökar bolagets fastighetsportfölj i Stockholm avsevärt. 

– Fastigheterna erbjuder ett starkt kassaflöde med en majoritet av hyresgäster inom livsmedel och annan stabil handel samt samhällsservice och bostäder. Samtliga centrum ligger i direkt anslutning till spårbunden trafik och vi ser mycket fram emot att vidareutveckla dessa platser tillsammans med befintliga hyresgäster och de aktuella kommunerna, säger Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sweden i Niam.

Transaktionen beräknas vara genomförd under kvartal ett, 2021. JLL har varit säljarnas rådgivare i affären.

– Affären återspeglar Citycons position som utvecklare av levande och trygga centrummiljöer med ett blandat innehåll såsom handel, bostäder, service, kultur och kontor i anslutning till knutpunkter för kollektivtrafik, säger Erik Lennhammar, nordisk utvecklingschef i Citycon.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]