[ Annons ]

Solstolar på jobbet hos TUI. Foto: Johan Bergmark
Publicerat 16 december, 2016

Charterresor inspirerar kontoret

I Münchenbryggeriets anrika lokaler har TUI, före detta Fritidsresor, haft sitt svenska huvudkontor i 30 år. Tillsammans med PS Arkitekter har de nu förvandlat kontoret till en avslappnande solsemester i pastellfärger, hämtade från hav och strand.

På ”Piazzan”, som ligger på entréplanet, möts medarbetarna av en liten sandstrand med solstolar och parasoll. Här är ljudnivån hög, men trots det, har det blivit ett så pass populärt ställe att arbeta på att man fått införa företräde för lunch mellan klockan 11 till 13.

[ Annons ]

En våning upp har man gått ”all in” på strandreferenserna.

– Varje medarbetare har en ”toolbox”, specialdesignad för att efterlikna en strandväska, med utrymme för det som behövs under dagen. På morgonen hämtar man väskan i sitt skåp och väljer den plats man vill sitta på, säger Anders Friberg, lokalansvarig.

Här finns små rum där man kan arbeta ostört eller i grupp. För spontana möten, som lika gärna kan hållas i det öppna kontorslandskapet, har soffgrupper och bord placerats ut längs med väggarna. Hängmattor i blått har fått ersätta de klassiska kabelstrumporna och lite här och var finns rumsavdelare i form av parasoll.

Renoveringen har även inneburit ett lyft när det gäller pappersbesparingen.

– Genom att bygga bort all pappersförvaring har vi lyckats göra en besparing på pappersmaterial med
45 procent, säger Anders Friberg.

De nya ytorna har lett till ett bättre och intensivare samarbete med leverantörerna som löpande stämmer av vad som behövs till kontoret och ger förslag på förbättringar.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]