Ett av Tony ”Rubin” Sjömans verk i New York.
Publicerat 27 juni, 2018

Chans att möta het New York-konstnär i Bergsjön

Senast lördag ska gatukonstnären Rubins verk i Bergsjön vara klart. Då ska den nämligen utgöra själva epicentret i den nya gatukonstfestivalen på platsen.

Att satsa på muralmålningar och gatukonst bli ett allt vanligare inslag i kommuner och fastighetsägares palett för att lyfta stadsdelar. Ett av många exempel är Graffitiväggen Bergsjöfamet bakom parkeringshuset på Saturnusgatan i Bergsjön, som idag är en av Sveriges största lagliga graffitiväggar.

[ Annons ]

På den här platsen drar en ny gatukonstfestival igång på lördag den 30 juni – Bergsjön Urban Art.

Dragplåstret blir gatukonstnären Rubin som kommit hem från New York till Bergsjön för att göra en muralmålning på Saturnusgatan. Tony ”Rubin” Sjöman är uppvuxen i Bergsjön och var en av de första som målade på platsen.

Numera är han etablerad konstnär med bas i New York. Han gjort flera offentliga utsmyckningar runt om i världen, bland annat på nya World Trade Center i New York.

Så här resonerar han kring den kommande målningen tillbaks på hemmaplan:

– Jag tänker att muralmålningen delvis ska spegla min resa från Bergsjön till New York. Bergsjöns betongarkitektur finns i mitt DNA. Verket kommer också att symbolisera en ständig strävan att våga gå framåt. New York har lärt mig att tänka stort.

Tillsammans med Urban Konst finns det planer på att göra parkeringshuset till en ny kreativ mötesplats i Bergsjön.

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]