[ Annons ]

Foto: Catena.
Publicerat 27 maj, 2016

Catena satsar i Örebro

Catena har tecknat ett aktieägaravtal med Örebroporten Förvaltning och Lokalhusman i Örebro om förvärv av cirka 720 000 kvadratmeter logistikmark i Örebro.

Förvärvet läggs i ett gemensamägt bolag vid namn Törsjö Logistik AB, som parterna äger med cirka en tredjedel vardera. Catena har sen tidigare flera fastigheter i närområdet i Törsjö.

[ Annons ]

– Vi tror mycket på Örebro som logistikcenter därför har vi långsiktiga planer att utifrån vårt befintliga bestånd av godsterminal och logistiklager utveckla en helhet med citylogistik, e-handel och kombiterminal. Vi bygger vidare på det sedan tidigare väl etablerade lokala samarbetet, säger Catenas vd, Gustaf Hermelin, i en kommentar.

Under hösten kommer Catena att starta projektet tillsammans med parterna och påbörja arbetet med en detaljplan för området som vi beräknas vara färdigt till våren 2019.

– Att vara med och planera ett nytt stort logistikområde med det ledande logistikbolaget i Sverige, Catena AB, känns väldigt utvecklande och inspirerande, säger Jeanette Berggren, vd på Örebroporten.

Nu kavlar vi upp ärmarna och kör så det ryker!

– Vi ser fram emot att få samarbeta med så två rutinerade aktörer och att få vara en del i att utveckla Örebro inom logistikområdet. Så nu kavlar vi upp ärmarna och kör så det ryker! säger Leif Carlsson, vd på Lokalhusman.

Catena beräknar att vid full utbyggnad av området kommer investeringen i Törsjö Logistik AB uppgå till cirka två miljarder kronor.

Kommunens helägda bolag, Örebroporten, har genom aktieägaravtalet förbundit sig att överlåta sin del i det gemensamma bolaget före någon byggnation har påbörjats.

 

 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]