Publicerat 22 februari, 2021

Catena förvärvar sex logistikfastigheter för 815 miljoner kronor

Fastighetsbolaget Catena förvärvar sex logistikfastigheter till ett fastighetsvärde om 815 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt. Köpeskillingen kommer delvis att betalas via nyemitterade Catena-aktier. Det framgår av ett pressmdelande.

Catena och det danska företaget H5 Properties har tecknat ett avtal om att Catena förvärvar fem fastigheter i Danmark och en fastighet i Borås i Sverige till ett underliggande fastighetsvärde om 815 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt. Driftsöverskottet för samtliga fastigheter beräknas uppgå till 45 miljoner kronor. Fastigheterna förvärvas genom bolagsköp, köpeskillingen för aktierna uppgår preliminärt till 457 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt.

Köpeskillingen ska delvis erläggas genom att Catena ställer ut en revers om 200 miljoner kronor, vilken säljaren enligt avtalet ska överlämna som betalning för nyemitterade aktier i Catena. Emissionen som sker för att delfinansiera förvärvet riktas till säljaren och kommer att tecknas och betalas genom förvärvet i samband med tillträde. Nyemission kan beslutas av Catenas styrelse med stöd av det bemyndigande som styrelsen erhöll på årsstämma 2020.

- Catena ser stor potential i Danmark och med detta förvärv tar vi ytterligare position på den skandinaviska logistikfastighetsmarknaden. Det handlar om en attraktiv fastighetsportfölj med stabila hyresgäster och effektiva anläggningar på bra lägen som väl matchar Catenas befintliga nät av logistikfastigheter, säger Jörgen Eriksson, vd på Catena.

De förvärvade fastighterna finns i danska Vamdrup, två stycken i Kolding, Hvidovre och Risskov samt i svenska Borås. Fastigheterna tillträds den 1 mars.

Totalt omfattar förvärvet en uthyrningsbar yta om 93 270 kvadratmeter ett hyresvärde om drygt 49 miljoner kronor och en kvarvarande genomsnittlig hyresavtalstid som överstiger tio år. Största hyresgästerna i de danska fastigheterna är den internationella speditören NTG Nordic Transport Group och logistikföretaget H. Daugard som i dessa står för 79 procent av ytan. I den svenska fastigheten är modeföretaget Gina Tricot hyresgäst. På fastigheterna finns även byggrätter om totalt 40 000 kvadratmeter som ger möjligheter till framtida expansion.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]