Publicerat 29 oktober, 2020

Catena får höjningar efter sin Q3-rapport, också NP3 och Sagax höjs till köp av Pareto

Fastighetsbolaget Catena har efter gårdagens Q3-rapport fått tre höjningar, varav en till köp (Pareto Securities) och två till behåll från Kepler Cheuvreux respektive DNB.

Pareto höjer till köp från behåll och upprepar riktkursen på 389 kronor. Kommentaren om rapporten är att den överträffade båda analyshusets och övriga konsensusprognoser. Samtidigt noteras det att Catenas motsvarigheter i Europa handlas 30 procent högre. Efter den nyliga marknadsturbulensen anser Pareto att det är dags att öka exponeringen mot bolaget.

Kepler höjer Catena till behåll från minska och reviderar upp riktkursen till 365 kronor (350).

Förutom att rapporten var bättre än väntat överraskade också omvärderingen av fastigheter positivt, skriver analyshuset.

Det påpekas också att det råder fortfarande en stark efterfrågan för logistikfastigheter, vilket märks i Blackstones köp av logistikfastigheter från Wihlborgs för 1,4 miljarder kronor, vilket var 30 procent över bokfört värde.

”Vi höjer därför vår prognos för substansvärdet 2021 med 8 procent. Vår värdering baseras på FFO, som lyfts med 4 procent för nästa år. Som ett resultat av detta höjer vi vår riktkurs”, skriver Kepler.

DNB höjer från sälj till behåll. Riktkursen är 360 kronor.

Catena-aktien handlas på måndagen upp 3,9 procent till 369 kronor.

Utöver Catena har Pareto Securities också höjt sektorkollegorna NP3 och Sagax till köp från behåll. Ny riktkurs för NP3 är 112 kronor (111), medan Sagax riktkurs revideras upp till 152 kronor (148).

NP3:s Q3-rapport innehöll hyresintäkter som var under Paretos förväntningar. I övrigt var utfallen något över förväntan. Då aktien är ned 18 procent sedan nedrevideringen till behåll den 12 oktober väljer Pareto att nu höja aktien baserat på att dess tillväxtcase är intakt och att bolaget presterar i linje med förväntningarna.

Sagax köprekommenderas efter sin Q3-rapport på synen att det är det ”ideala företaget” att plocka upp under marknadsturbulens. ”Och nu är det dags att ta fram modet”, skriver Pareto.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]