[ Annons ]

Bild: Castellum.
Publicerat 19 januari, 2021

Castellums utvecklar kvarter i Slakthusområdet

Castellum köper två tomträtter i Slakthusområdet av Stockholms stad. I och med affären börjar utvecklingen av helt kvarter med kontor och verksamheter.

Kvarteret utvecklas tillsammans med Stockholms stad och väntas omfatta minst 25 000 kvadratmeter moderna lokaler för arbetsplatser. Den totala investeringen beräknas till 600–900 miljoner kronor beroende på omfattningen av rivningar och ombyggnader.

– Med sista pusselbiten på plats kan vi ta ett helhetsgrepp på hela kvarteret utan att behöva kompromissa med ambition och kvalitet. Här kan vi skapa fantastiska miljöer med kontor, verksamheter och restaurang. Mötet mellan kulturarv och moderna nytillskott kommer att ge en helt speciell känsla, konstaterar Martin Bjöörn, vd för Castellum Region Stockholm Norr.

[ Annons ]

Förvärvet av de två tomträtterna Charkuteristen 1 och 7 innebär att Castellum nu äger hela kvarteret, och detaljplaneprocessen inleds inom kort. Fastigheterna är byggda 1947 respektive 1954 och är skyddade för sitt kulturhistoriska värde. Med ett samlat ägande av hela kvarteret kan Castellum utnyttja synergieffekter i utformningen av de framtida byggnaderna, för att på sikt kunna tillskapa ännu fler attraktiva arbetsplatser och miljöer. 

– Planen är att vårda de gamla kvaliteterna och den coola industrikaraktären, och att komplettera med nya toppmoderna byggnader. Vi ser verkligen fram emot att få åstadkomma det bästa av två världar, säger Martin Bjöörn.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]