[ Annons ]

Foto: Castellum.
Publicerat 8 september, 2021

Castellum uppmanar: Jobba hos Jonathan

Att arbeta hemifrån i en liten lägenhet är inte optimalt. Därför lanserar Castellum initiativet ”Jobba hos Jonathan” för att belysa ungas nya arbetssituation, och vad den innebär socialt och karriärmässigt.

Sveriges unga bor i genomsnitt på 33 kvadratmeter. Och 78 procent av unga vuxna i åldrarna 18–25 vill snarast möjligt ha ett kontor att gå till, enligt undersökningen ”Framtidens arbetsliv 2021” som genomförts av undersökningsföretaget Axiom Insight.

– I längden är det ohållbart att kombinera arbetsliv och privatliv på en liten yta. Det är viktigt att erbjuda alla anställda ett riktigt kontor när vi försöker att återgå till det normala”, säger Helena Dino, HR-chef på Castellum.

[ Annons ]

För att uppmärksamma landets företagsledare hur många av deras unga anställdas arbetsdag kan se ut, i en trång liten lägenhet, har Castellum startat initiativet ”Jobba hos Jonathan”, döpt efter Jonathan Elmblad, som under det senaste året tvingades omvandla sin enrummare till hemmakontor.

– Över en natt blev jag tvungen att möblera om min etta till både konferensrum, lunchrum och mötesrum. Samtidigt skulle det finnas plats att sova, umgås och leva. Jag hoppas att många företagsledare nappar på att prova att jobba i en liten lägenhet för en dag. Det kan ge en tankeställare att när man funderar vidare på framtiden kring sin och sina anställdas arbetsplats, säger Jonathan Elmblad.

Med initiativet vill Castellum visa landets företagsledare hur många av deras unga anställdas arbetsdag kan se ut, i en trång liten lägenhet. Det är en situation som skiljer sig markant från den så kallade boomer-generationen, födda någonstans mellan 40-talets slut och 60-talets början. Alltså den resursstarka generation som idag innehar många av samhällets mäktigaste positioner – och dessutom har goda möjligheter att jobba från ett avskilt arbetsrum i bostaden. Läs mer här.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]