Foto: Castellum
Publicerat 29 januari, 2019

Castellum satsar på coworking

Castellum köper coworkingbolaget United spaces för 200 miljoner kronor. United spaces förfogar över drygt 11 000 kvadratmeter kontorsyta i Stockholm, Göteborg och Malmö.

United spaces har varit verksamma inom coworkingsegmetet i 20 år och har de senaste åren en tillväxt på cirka 40 procent per år.

[ Annons ]

– Coworking handlar om så mycket mer än snygga lokaler. Det är resurseffektivt för planeten och plånboken, men det handlar också om att bygga gemenskap mellan människor, oväntade möten och kreativitet. Jag är övertygad om att det här är en disruptiv affärsmodell som kommer att förändra hela kontorsmarknaden och ersätta dagens fasta kontorslösningar, säger Henrik Saxborn, vd Castellum.

Castellum planerar att öppna ett flertal coworkingytor i Norden under 2019 och har enligt Henrik Saxborn visionen att deras medlemmar alltid ska ha kontor med service nära till hands. På United spaces är man nöjd med sin nya ägare.

– Med Castellum som ny ägare får United spaces det som krävs för att fortsätta utveckla Nordens mest attraktiva coworking-koncept. Castellum är en dedikerad ägare med höga ambitioner som vill ta greppet om framtidens sätt att arbeta med United Spaces som bas”, säger Göran Garberg, grundare av United spaces.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]