[ Annons ]

Mariette Hilmersson, vd för Castellum Region Väst. Foto: Castellum.
Publicerat 17 november, 2020

Castellum säljer till Göteborgs kommun

Castellum säljer fastigheten Kobbegården 152:1 till Göteborgs kommun. I utbyte får man en markanvisning i anslutning till Västlänkens blivande Station Centralen.

Kommunen har sett över behoven för teknisk försörjning av såväl energi som avfallshantering i Frölunda-Högsbo-Sisjöområdet. Man äger inte någon lämplig bebyggbar mark i anslutning till det aktuella området, men har identifierat den obebyggda fastigheten Kobbegården 152:1 som lämplig för ändamålet.

Beslutet om att kommunen köper fastigheten av Castellum togs under måndagens sammanträde i fastighetsnämnden. Castellum tilldelas samtidigt markanvisning för en byggrätt om ca 20 000–30 000 kvm BTA, belägen norr om Nordstan i centrala Göteborg, för kontors- och handelsytor. Byggrätten innefattar bland annat en av uppgångarna från Västlänkens blivande Station Centralen.

[ Annons ]

– Jag ser det som ett typexempel på en win win, en bra affär för bägge parter. Vi får bidra till stadsutvecklingen i centrum och kan samtidigt hjälpa staden med en viktig pusselbit i södra Göteborg, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum, i ett uttalande.

Den överenskomna köpeskillingen för fastigheten Kobbegården 152:1 uppgår till 23,5 miljoner kronor.

– Ett väldigt glädjande besked som dessutom innebär att vi kan bygga i direkt anslutning till våra nuvarande fastigheter i norra änden av Östra Nordstan, säger Mariette Hilmersson, vd för Castellum Region Väst.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]