Foto: Castellum
Publicerat 19 mars, 2018

Castellum renoverar för 307 miljoner

Castellum renoverar fastigheten Sabbatsberg 24 i Stockholm. Totalt 11 500 kvadratmeter ska moderniseras till en kostnad av 307 miljoner kronor.

Byggnaden, från tidigt 1900-tal, ligger på Torsgatan och har tidigare bland anant varit huvudkontor för Stockholm vatten. Men nu ska alltså fastigheten renoveras för att, när den står färdig under det tredje kvartalet 2019, bidra till att ”skapa ett levande blandkvarter med moderna arbets- och mötesplatser i ett mycket attraktivt läge.”

[ Annons ]

Renoveringen inleds utan kund, men Castellum räknar med lokalerna ska bli fullt uthyrda, mycket tack vare läget, vilket i så fall skulle generera en årlig hyresintäkt på 40 miljoner kronor.

– Det är stor efterfrågan på kontorslokaler i centrala Stockholm. I och med ombyggnationen av fastigheten Sabbatsberg 24 breddar Castellum sitt utbud och kommer att kunna erbjuda unika kontorslösningar i ett extremt attraktivt läge nära centralstationen, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

Castellum äger dessutom flera andra fastigheter i området och har tillsammans Stockholms stad och övriga fastighetsägare i området planer på att utveckla hela Torsgatan.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]