Castellum köper en kontorsfastighet i Göteborg och säljer på samma gång en annan.
Publicerat 20 februari, 2015

Castellum köper och säljer kontor i Göteborg

Castellum köper en kontorsfastighet i Göteborg och säljer på samma gång en annan.

Castellum har, via det helägda dotterbolaget Eklandia Fastighets AB, förvärvat en fullt uthyrd kontorsfastighet om 3 900 kvadratmeter vid Lindholmbassängen i Lindholmen Science Park, Göteborg. Investeringen uppgick till 115 miljoner kronor och tillträde ägde rum den 19 februari 2015. Fastigheten som förvärvas är sammanhängande med en fastighet som bolaget äger sedan tidigare. Totalt innehar och förvaltar Eklandia nu ett bestånd om ca 54 000 kvadratmeter på Lindholmen.

[ Annons ]

Vidare säljer Eklandia en kontorsfastighet på Kungsgatan i centrala Göteborg om 1 570 kvadratmeter. Försäljningen uppgick till 65 miljoner kronor netto efter avdrag för bedömd uppskjuten skatt och omkostnader om totalt 4 miljoner, vilket är i nivå med senaste värdering. Frånträde ägde rum den 19 februari 2015.

– Vi ökar nu vår närvaro i Lindholmen – en samverkansmiljö för forskning, innovation och utbildning med internationellt prägel, säger Henrik Saxborn, VD i Castellum AB. Affären stärker vår marknadsposition i området och effektiviserar förvaltningen.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]