Publicerat 25 januari, 2021

Castellum investerar 264 miljoner kronor i fastighetsprojektet Werket i Jönköping

Fastighetsbolaget Castellum investerar 264 miljoner kronor i fastighetsprojektet Werket i Jönköping. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Vi hoppas skapa ett skolexempel på hur man kan konvertera traditionella kontor till nyskapande kreativa miljöer", säger vd Henrik Saxborn.

Trots att Werket ännu inte finns officiellt på marknaden har Castellum redan diskussioner med ett flertal hyresgäster som anmält intresse för projektet. Byggstarten är planerad till augusti i år och projektet beräknas stå helt färdigt 2025 efter en total investering som beräknas till 264 miljoner kronor. Totalt kommer Werket att omfatta 20 700 kvadratmeter uthyrningsbar yta, varav 16 400 kvadratmeter kontor, 2 000 kvadratmeter service och 2 300 kvadratmeter källare.

Utgångspunkt för satsningen är de så kallade "Statliga verken", som byggdes 1975 efter att flera myndigheter utlokaliserades från Stockholm till Jönköping. Det stora kontorskomplexet placerades vid Munksjön i stadens västra centrum, ett område där Castellum som Jönköpings största kommersiella fastighetsbolag redan har stor närvaro.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]