Foto: Castellum.
Publicerat 19 februari, 2020

Castellum hyr ut till Marsh & McLennan Companies

Castellum har tecknat avtal om uthyrning av 2 200 kvadratmeter på Torsgatan i Stockholm Hyresgäst är försäkringsförmedlaren och konsultjätten Marsh & McLennan Companies.

Marsh & McLennan Companies, som innefattar bland annat Mercer, Guy Carpenter och Marsh, flyttar in i sina nya lokaler under hösten 2020.

[ Annons ]

– Vi på Castellum hälsar nu Marsh & McLennan välkomna till vår fina fastighet på Torsgatan där vi är mitt i färdigställandet av att omvandla över 100 år gamla arbetsplatser till moderna kontorslokaler. Det är positivt att allt fler har fått upp ögonen på Torsgatan, vilket har ett mycket attraktivt och centralt läge med närhet till goda kommunikationer, säger Martin Bjöörn, vd för Castellums region Stockholm-Norr.

Byggnaden, som ritades av Ferdinand Boberg och uppfördes 1906, var tidigare huvudkontor för Stockholm Gasverk samt Stockholm Vatten, och genomgår just nu en omfattande renovering där ca 9 000 kvadratmeter kontorsyta moderniseras. I och med uthyrningen till Marsh & McLennan Companies är 70% av lokalerna i fastigheten uthyrda.

– Marsh & McLennan har haft en god tillväxt under de senaste åren i Sverige och inte minst med förvärvet av JLT så behöver vi större lokaler för vår utökade verksamhet. Vi kommer fortsatt sitta centralt i Stockholm i en historisk byggnad och vi ser med tillförsikt fram emot en gemensam samlokalisering av flera bolag inom Marsh & McLennan koncernen. Tanken är också att hitta synergieffekter och jobba som ett bolag i större utsträckning än tidigare, säger Johan Ericsson, vd Mercer Sverige.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]