[ Annons ]

Försäkringskassan kommer att flytta in i Castellums fastighet Citypassagen i Örebro. Foto: Castellum.
Publicerat 19 juni, 2017

Castellum hyr ut till försäkringskassan i Örebro

Försäkringskassan i Örebro flyttar till nya lokaler i Castellums nyproduktionsprojekt Citypassagen. Lokalerna omfattar ca 4 300 kvm och kommer att stå klara för inflyttning under hösten 2019.

I de nya kontorslokalerna kommer det att finnas 250 arbetsplatser i en aktivitetsbaserad miljö.

[ Annons ]

– Vi ser fram emot att flytta till ett nytt kontorshus med tydlig miljöprofil. Vi får moderna, flexibla lokaler som är hållbara över tid, säger Gunnar Pettersson, Fastighetschef på Försäkringskassan, i ett pressmeddelande.

Per Gawelin, affärsområdeschef på Castellum Örebro, är glad över att än en gång ha tecknat avtal med en stor myndighet. Nyligen slöts ett sexårigt avtal med Migrationsverket om cirka 2 600 kvadratmeter i samma fastighet.

– Det betyder att 14 000 av Citypassagens totalt 15 000 kvadratmeter nu är uthyrda – vilket med eftertryck visar att efterfrågan på nya, moderna och flexibla kontorslokaler är fortsatt stark här i Örebro, säger han.

Citypassagen är ett av Castellum-koncernens största utvecklingsprojekt och kommer att rymma totalt 1 000 arbetsplatser. Investeringen uppgår till 420 miljoner kronor. Fastigheten kommer att få en tydlig miljöprofil med bland annat solceller på fasaden.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]