[ Annons ]

Rutger Arnhult, vd, Castellum. Foto: Castellum AB
Publicerat 12 december, 2022

Castellum högt upp på internationell hållbarhetslista

För sjunde året i rad får Castellum toppbetyg på S&P Corporate Sustainability Assessment (S&P CSA). I år rapporterade över 7 500 börsnoterade bolag in till utvärderingen.

S&P CSA visar referensvärden för hållbarhet och är en av världens mest omfattande databaser över börsnoterade företags hållbarhetsarbete och prestationer. Tolv svenska bolag finns med i årets ranking och Castellum är återigen det enda nordiska fastighetsbolag på listan över världens mest hållbara bolag.

Castellum är också det enda nordiska fastighetsbolaget som inkluderas i Dow Jones Sustainability Indices, S&P 500 ESG och flera andra tillhörande hållbarhetsindex.

[ Annons ]

Syftet med indexet är att styra investerare mot mer hållbara investeringar. I år rapporterade över 7 500 börsnoterade bolag in till utvärderingen, där de bästa inom respektive bransch kvalificerar in sig i indexet. Andra svenska bolag på listan är till exempel Swedbank, BillerudKorsnäs och Volvo Cars.

– Det är mycket glädjande att vi placerar oss högt i internationella rankingar, men vårt fokus är att framtidssäkra vår egen verksamhet och att fortsätta bidra till den nödvändiga klimatomställningen, kommenterar Rutger Arnhult, verkställande direktör, Castellum AB.

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]