Publicerat 27 augusti, 2021

Castellum har köpt storpost i Entra – ökar till nära 31 procent (uppdatering)

(Mer information i hela nyheten)

Castellum har idag förvärvat cirka 21,4 miljoner aktier i norska fastighetsbolaget Entra där man sedan tidigare är storägare. Bolaget har även förvärvat 931 617 aktier i marknaden under juli och augusti, enligt ett pressmeddelande.

Därefter äger Castellum 55,8 miljoner aktier, vilket motsvarar 30,64 procent av kapital och röster i Entra. Det framgår av ett flaggningsmeddelande.

Castellum skriver att Entra därmed blir ett intressebolag.

Beskedet kommer efter att Folketrygdfondet, som förvaltar Statens pensjonsfond Norge, flaggat för att man sålt hela sitt innehav. Köpare är alltså Castellum och transaktionen skedde till kursen 210 norska kronor.

Det har tidigare varit en riktig huggsexa kring Entra och Folketrygdtfondet avvisade bud från både SBB och Castellum. Det ledde till att SBB kastade in handduken och i somras sålde sitt innehav, med en bra vinst, till just Castellum. Även då avtalades en kurs om 210 norska kronor per aktie.

Men även Balder med Erik Selin i spetsen är intresserade av Entra och har i flera omgångar köpt aktier och seglat upp som storägare.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]