Publicerat 19 januari, 2021

Castellum förvärvar två tomträtter i Slakthusområdet av Stockholms stad

Fastighetsbolaget Castellum förvärvar två tomträtter i Slakthusområdet av Stockholms stad. Förvärvspriset är 32 miljoner kronor och det årliga hyresvärdet är 3 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Förvärvet gäller två tomträtter, Charkuteristen 1 respektive 7, som gör att Castellum nu äger hela kvarteret, som ska utvecklas med kontor och verksamheter, nära Tele2 Arena och direkt vid den blivande tunnelbanestationen. Kvarteret utvecklas i nära samråd med Stockholms stad och väntas omfatta minst 25 000 kvadratmeter lokaler för arbetsplatser.

Beslut om affären togs på exploateringsnämndens möte den 17 december, med tillträde den 18 januari. Detaljplaneprocessen beräknas starta inom kort. I Castellums markanvisningsavtal med Stockholms stad anges att det färdiga kvarteret landar på 25 000 kvadratmeter, plus befintliga ytor i suterräng eller under mark på motsvarande 10 000 kvadratmeter. Den totala investeringen beräknas till 600-900 miljoner kronor beroende på omfattningen av rivningar och ombyggnader.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]