[ Annons ]

Henrik Saxborn, vd Castellum. Foto: Castellum
Publicerat 8 december, 2020

Castellum får högsta hållbarhetsbetyg

Caststellum har erhållit högsta betyg i CDP – en databas där börsanalytiker och aktieförvaltare hämtar klimatdata om nära 10?000 internationella bolag. 

CDP (Carbon Disclosure Project) är en internationell organisation som arbetar för att förmå företag och länder att ta ansvar för sin miljöpåverkan, med fokus på klimatförändringar. 

Årets A-betyg innebär att Castellum nått CDP:s högsta nivå, som endast en handfull bolag når. Under 2020 begärde drygt 500 investerare med tillgångar på över 106 biljoner dollar att företag skulle rapportera uppgifter om miljöpåverkan, risker och möjligheter via CDP:s plattform. Den utvärdering som CDP nu offentliggjort omfattar 9 600 bolag i olika branscher jorden runt – det högsta antalet någonsin. 

[ Annons ]

– Vi är alltså medlemmar i en tämligen exklusiv klubb som omfattar en handfull fastighetsbolag i hela världen. Men det viktigaste är att visa hur både små och stora företag kan göra mätbar skillnad i vår tids viktigaste utmaning, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.

Castellums plats på CDP:s A-lista är utmärkelsen på kort tid. Den 17 november blev bolaget för femte året i rad?enda nordiska fastighetsbolag på världens mest prestigefyllda hållbarhetsindex Dow Jones Sustainability Index, och 24 november rankades de som världsledare inom kategorin kontor/industri på Global Real Estate Sustainability Benchmark, även det för femte året i följd. I Sverige har totalt sju bolag kvalificerat sig till A-listan. Bland dem märks Electrolux, IKEA och Vattenfall. Castellum är det enda fastighetsbolaget.

– Efter tio års målmedvetet hållbarhetsarbete är vi äntligen på toppen även i detta viktiga sammanhang. Det är ett stort erkännande och en stark signal till hela den globala fastighetsmarknaden: om vi kan så kan ni också, konstaterar Filip Elland, hållbarhetschef i Castellum. 

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]