Björn Johansson, key account manager på Castellum. Foto. Castellum.
Publicerat 6 november, 2019

Castellum effektiviserar SCB:s kontor med hjälp av AI

När SCB behöver effektivisera sina mötesrum tar de hjälp av Castellum, som med hjälp av AI och sensorer ska skapa en bättre arbetsmiljö för de 750 anställda vid myndighetens kontor i Örebro.

Det hela blir möjligt genom att Castellum installerar sensorer i SCB:s nuvarande mötesrum. Dessa mäter närvaro och rörelse under två månader, vilket ger värdefull data som analyseras för att se hur SCB:s personal nyttjar rummen.

[ Annons ]

Resultatet ligger sedan till grund för hur det nya kontoret och dess mötesrum ska utformas.

– Vi har verksamhet i Örebro och Stockholm och har därför stora behov av effektiva lösningar för resfria möten. Vi har också behov av flexibla lösningar för mer regelbundna möten av olika storlek, samt för olika utvecklingsprojekt. Resultatet från beläggningsmätningen kommer att vara ett värdefullt underlag för designen av lokalerna i Örebro, säger SCB:s biträdande generaldirektör Helen Stoye.

Castellums SCB-projekt är en del av Matilda, ett överordnat projekt som syftar till att utveckla smarta lokaler och fastigheter med hjälp av AI. På sikt hoppas Castellum att Matilda och AI även ska ligga till grund för ett flertal nya serviceerbjudanden.

– Inför beslut om lokalerna i Örebro var det viktigt för SCB att få bättre beslutsunderlag i form av bland annat en beläggningsmätning för att bättre kunna bedöma behovet – antal och storlek – av mötesrum i den nya lösningen. De vände sig därför till oss för hjälp med beläggningsmätningen”, säger Björn Johansson, key account manager på Castellum.

 

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]