Publicerat 16 oktober, 2020

Castellum delar analytikerkåren

Fastighetsbolaget Castellum har under fredagen fått en drös med nya rekommendationer och riktkurser. Bilden är inte enhetlig angående analytikernas syn på bolaget framöver.

Till exempel väljer Handelsbanken att sänka rekommendationen till sälj från behåll men höjer riktkursen till 185 kronor (165). Sänkningen beror på att Castellum bedöms vara i en avmattningsfas där vinsttillväxten pressas av högre underhåll i fjärde kvartalet.

”Vi har svårt att finna tillräckligt stöd för en uppsida på 12-månaders sikt”, skriver banken.

Däremot skruvas riktkursen upp för att synen på risk justerats vad gäller finansiering och hyresmarknaden generellt, står det.

Kepler Cheuvreux är av en helt annan uppfattning och upprepar köp med en högre riktkurs på 235 kronor (215). Revideringen beror på att Q3-rapporten var starkare än förväntat och den negativa effekten från covid-19 mindre än väntat.

Pareto Securities upprepar behåll för Castellum på den begränsade vinsttillväxten. Riktkursen höjs med en krona till 201 kronor.

Andra rekommendationer som kommit under morgonen är från Danske Bank som upprepar köp och höjer riktkursen till 230 kronor (205). Carnegie upprepar behåll och höjer riktkursen till 210 kronor (200) medan SEB upprepar behåll med en höjd riktkurs till 200 kronor (185).

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Annons ]

[ Nyheter ]
[ Reportage ]
[ Krönikor ]
[ Papperstidningen ]